Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пристига в София в четвъртък

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще бъде на двудневно официално посещение у нас в четвъртък и петък по покана на министър-председателя Сергей Станишев, съобщиха във вторник от Министерския съвет.

В делегацията, водена от премиера Ердоган, са включени държавният министър на Турция, отговарящ за външната търговия и съпредседател на Българо-турската смесена икономическа комисия Кюршат Тюзмен, държавният министър по въпросите на жените Нимет Чубукчу и министърът на търговията и промишлеността на Турция Зафер Чаалаян.

В Министерския съвет двамата министър-председатели ще разговарят „на четири очи”, след което ще се проведат пленарни разговори между двете официални делегации.

Сергей Станишев и Реджеп Тайип Ердоган ще открият и българо-турски бизнес форум. Българската страна ще бъде представяна от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

По-късно премиерът Ердоган ще отпътува за Търговище за откриването на завършената производствена мощност на стъкларския комплекс на Шишеджам. Турската компания е глобален лидер в производството на стъкло и стъклени продукти и е един от най-големите инвеститори "на зелено" в България.

mediapool.bg,

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP