Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция ще прави и изнася храна, съобразена с Исляма

От първото тримесечие на следващата година Турция ще започне да прилага стандартите при производството на храни, съобразени с изискванията на Исляма, съобщи министърът на търговията и промишлеността Зафер Чаглаян, цитиран от в. "Сабах". За целта четирима специалисти по храненето от Турския институт по стандартизация са били изпратени в Малайзия, където са получили специално обучение за приготвянето на такива продукти.



Храната, съобразена с изискванията на Исляма и известна сред хората просто като позволена, не може да съдържа никакво свинско месо или продукти, както и никакъв алкохол. Тя трябва да е приготвена в специални уреди и не може да бъде произвеждана, опакована, превозвана или складирана заедно с обикновена храна. Чрез производството на позволена храна Турция ще се опита да навлезе на един важен пазар, оценяван на около 500 милиарда долара годишно, посочва "Сабах".


Освен в страните от мюсюлманския свят продукция, съобразена с повелите на Аллах, може да се изнася и в държави като Великобритания, Франция и Германия, където има големи ислямски малцинства, опитващи се да се придържат към изискванията на религията си. На техните пазари вече могат да се намерят позволени храни, произхождащи основно от арабските страни.


oirk>org,6.12.2007/Източник:в."Дневник"

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP