Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Млади и хубави българки мамят турци в нета

Генералният консул на България в Истанбул Евгени Генев предупреди турските мъже: „Не се поддавайте на мейлите, в които български жени ви искат помощ, защото това е измама“.

В интервю за агенция Turkiye Haber Ajansi Генев казва, че в последно време много турски мъже попадат в клопките на български жени, които се обръщат към тях за помощ по интернет.

Според консулът ни в Истанбул всички момичета били млади и хубави и се представяли за туркини. Те пишели, че „са в много затруднено положение в България“ и молели мъжете да им изпратят пари.

Измамниците използвали и още един „метод“- канели турците на гости в България, но предварително искали от тях пари „за процедурата по издаване на визи и други разноски.“

Мъжете изпращали определена сума, но след това от момичетата нямало никакъв хабер.

„Тази схема е организирана от престъпни групировки в България, които използват жените да отмъкват пари на мъжете по интернет“, смята Генев.

„Съответните органи от българска страна работят в сътрудничество с турските си колеги и ни информират за развитията в тази връзка. Според мен това е нов тип организирана престъпност, който използва виртуалната среда и затова трябва да сме внимателни.“, посочва още Генералният консул на България в Истанбул.

dnes>bg,18.12.2007

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP