Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Два турски телекома искат да купят БТК

Два турски телекома искат да купят БТК
Автор: Николай Танев

Два турски мобилни оператора са сред вероятните стратегически кандидати за покупката на опцията, която исландският милиардер Тор Бьорголфсон притежава върху 65% от капитала на БТК.

Turk Telekom и Turkcell са двата вероятни купувача на обявената за продажба в началото на тази година от исландеца опция, съобщава информационната агенция "Дау Джоунс", цитирана от в. Дневник.

Сред кандидатите за придобиването на 65% от капитала на нашия телеком са и четири инвестиционни фонда като "Адвент", който в момента е мажоритарен акционер в собственика на БТК - "Вива Венчърс".

От чуждестранната агенция посочват още, че оферти от кандидатите в късата листа за покупката на опцията могат да бъдат подавани в срок до 23 март.

Припомняме, че в началото на януари исландският милиардер Тор Бьорголфсон заяви, че възнамерява да преразгледа инвестицията си в българския телеком БТК, като обмисля да продаде опцията си върху капитала на компанията.

Тогава поради нарастващия интерес от страна на различни чуждестранни инвеститори към делът на БТК, фондът на исландеца „Новатор" назначи инвестиционната компания „Lehman Brothers" за съветник относно опцията.

Съветниците трябва да консултират инвестиционния фонд "Новатор", в зависимост от параметрите по сделката, дали да продаде опцията на стратегически инвеститор или да я прехвърли на подобно инвестиционно дружество.

Към момента БТК има пазарна капитализация от близо 1.6 млрд. евро.(01.03.2007,Money>bg

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP