Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

“Доган Холдинг” прави телевизия у нас

“Доган Холдинг” прави телевизия у нас

Турската медийна група "Доган Холдинг" обмисля възможности за откриване на телевизионни канали в България и Македония, съобщи агенция "БГ-ТЮРК".
Намерението на турските медийни магнати е обявено от собственика на холдинга Айдън Доган, по време на премиерата на свой канал в Румъния, който ще излъчва на румънски език. Доган обаче не е посочил конкретни срокове за купуване на български телевизионни честоти. Според него преди време са се опитали да навлязат на българския телевизионен пазар, но са срещнали проблем при получаването на лицензи от страна на нашите регулаторни органи. Медийната група притежава телевизионните канали Kanal D, Start TV, CNN Turk, както и турските вестници Milliyet, Hurriyet и Posta.
Турският бизнесмен е заявил още, че той и партньорите му планират и други инвестиции в Румъния. "Целта ни е да бъдем сред първите три румънски телевизии и вярвам, че до три години ще постигнем това" е допълнил медийният магнат. Цялата техническа поддръжка на румънския телевизионен канал е осигурена от Турция. На премиерата на телевизионния канал в Румъния, която се състоя в Двореца на парламента, са присъствали лица от политическия елит на южната ни съседка, между които настоящи и бивши министри и група бизнесмени от Турция.(Брой: 2842, Вторник, 20 Февруари 2007,Монитор)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP