Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Египет и Турция отправят предупреждение срещу евентуална война в Иран

Египет и Турция отправиха предупреждение срещу евентуална война против Иран, като призоваха за мирно решение на безизходицата около иранската ядрена програма, съобщава агенция Франс прес.

Предупреждението бе отправено в момент, когато американският президент Джордж Буш е на обиколка в района с цел да се опита да изолира Техеран. Ние нямаме подробности за ядрената програма на Иран, но ако тя представлява опасност, тогава въпросът трябва да бъде решено по мирен начин, заяви египетският президент Хосни Мубарак на съвместна пресконференция с турския си колега Абдуллах Гюл. Не е необходимо да се използва сила. Използването на сила ще доведе до много сериозни последици за региона и света, каза Мубарак. Проблемите трябва да бъдат решени по дипломатичен начин, заяви Гюл.

Буш заяви в неделя в Обединените арабски емирства, че Иран е главният спонсор на тероризма в света. Буш каза, че Иран отправя предизвикателство към ООН и дестабилизира района с ядрените си дейности. Затова САЩ укрепват дългогодишните си ангажименти в областта на сигурността с приятелите си от Залива и разчитат на приятелите си по света да се противопоставят на тази заплаха, преди да е станало твърде късно, заяви Буш.

Вашингтон обвинява Иран, че има скрита ядрена програма за военни цели, което Техеран опровергава. Американският президент не изключи военна намеса срещу Иран, от което се опасяват всички арабски страни, включително тези в Залива.

dnevnik>bg,15 януари 2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP