Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Парламентът отхвърли признаването на арменския геноцид

Парламентът отхвърли в четвъртък три проекторешения и проект на декларация за признаване геноцида над арменския народ в Османската империя.

След прегласуване, с 63 гласа “за“, 50 “против“ и 60 “въздържал се“ парламентът отхвърли проекторешение за признаване геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г., внесен от Волен Сидеров ("Атака"), и група депутати на 23 януари миналата година. С 63 гласа “за“, 43 “против“ и 59 “въздържал се“ не беше приет и втори проект за решение със същия текст, внесен от Волен Сидеров и група депутати на 19 октомври 2007 г.

С трето гласуване – с 69 гласа “за“, 38 “против“ и 61 въздържали се Народното събрание отхвърли проекторешение за признаване геноцида над българите в Османската империя 1903-1913 г. и над арменците в Османската империя през периода 1915-1922 г., внесен от Красимир Каракачанов (БНС) и група народни представители.

След прегласуване, с 69 гласа “за“, 45 “против“ и 59 “въздържал се“ парламентът не прие проект на декларация за осъждане на геноцида над арменския народ в периода 1915-1917 г., внесен от Любен Дилов и Ася Михайлова от ОДС.

Александър Радославов от Коалиция за България заяви, че е гласувал “против“ проектите на решения и на декларация, защото в мотивите на вносителите имало омраза. По думите му не може омразата да се проповядва от парламента като средство за политика.

със съкращения

mediapool>bg,

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP