Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

"Миллиет" загрижен за българските турци

Различни препоръки към турския премиер, свързани със съдбата на българските турци, отправя в отворено писмо коментатор от в. "Миллиет".

"Миллиет" пише, че в Турция живеят хиляди български турци, които с парите, които изкарват на турска територия, осигуряват финансово семействата си в България. "Защото лицата от турски произход вече срещат отношение като към втора ръка граждани в България. Те са безработни, а тези, които намерят работа, получават много малка заплата", твърди коментаторът.

Авторът отбелязва също, че българските турци ще могат да пребивават в Турция за тримесечен период, а престоят им в следващите три месеца трябва да е в България. Това, по думите му, ще прекъсне възможността те да работят в Турция. "С приемането на тази мярка, Анкара осъжда част от сродниците ни на глад, бедност, а може би и смърт", пише вестникът.

Според автора обаче Анкара не бива да приема такава мярка и трябва да направи така, че българите да признават и на лицата от турски произход правата, с които се ползват руснаци и европейци. "Работа на Анкара е бързо да предприеме стъпки, които да узаконят работата на лицата с турски етнически произход в Турция", препоръчва авторът.
(dnevnik>bg,09.08.2007)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP