Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Гражданите на ЕС очакват членството на Турция, не знаят за България и Румъния

Европейските граждани нареждат Турция на водещо място сред страните, които биха могли да бъдат приети в ЕС в близко бъдеще, като Анкара изпреварва значително включително най-новите членки на организацията България и Румъния. Това показва проучване на Евробарометър, цитирано в петък от турския в. "Тудейс заман".

Турция изпреварва значително България и Румъния, въпреки, че двете страни влязоха в ЕС още през януари т.г..

В проучването за вижданията на гражданите за ЕС и за отношенията с неговите съседи са участвали 27 000 души. Те са били били запитани кои са най-вероятните бъдещи членове на блока. 34 процента от анкетираните са отговорили, че това е Турция, следвана от Хърватия с 12%, Румъния и България с 11% и Украйна с 10%.

Проучването показва не само огромна подкрепа за членството на Турция, но също така и демонстрира, че голям брой граждани на ЕС не знаят, че България и Румъния са вече членки на съюза. Някои от анкетираните посочват също така Кипър и Полша като вероятни бъдещи членове на ЕС, въпреки че двете страни са в блока от май 2004 година.

Сред тези, които смятат, че Турция ще се присъедини скоро към ЕС водят холандците с 66% пред шведите с 59%, датчаните - 55%, гражданите на Люксембург - 52%, финландците и гърците с 51% и германците с 50%.

Mediapool,31.08.2007

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP