Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Отбит е хакерският удар срещу сайтовете на две наши министерства


Така изглежда в момента адресът, към който препраща всеки опит да се влезе в сайта министерството на земеделието и продоволствието

Хакерската група Ayyildiz Team (http://www.ayyildiz.org), която преди време удари сайтовете на партия Атака, сега хакна сайтовете на две български министерства, съобщи Агенция БГ-ТЮРК.

Сайтовете са на министерството на земеделието www.mzgar.government.bg и на Дирекция Национален строителен контрол към Министерството на регионалното развитие и благоустройството www.dnsk.mrrb.government.bg. Те все още се пренасочват към друг адрес, където на английски и турски пише следното: "Тъй като държавата не реагира на разрушаването на турския паметник-чешма, засега два ваши министерски сайта са хакнати."

Групата, която хакна и сайтовете на партия Атака и на вестник "Атака" миналата година, съобщава в писмено изявление до агенцията, че са хакнали сайтовете в знак на протест срещу "Атака" и разрушаването на турския паметник в бургаското село Трънак. Видеоклипът на това деяние бе качен преди дни в популярния сайт за видеообмен YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=0kSdfZJNo-I) и се намира на сайта с протеста на "Айълдъз тийм".

В писмо от представител на групата се казва, че лидерът им Eno7 ще продължи да атакува важни сайтове, ако продължат антитурските изявления в страната. В сайта на организацията www.ayyildiz.org има послание, което гласи "Ние сме в служба на великия турски народ", цитат от Кемал Ататюрк, който често се използва от военните.


Не е известно защо групата е избрала да удари сайта на министерство, оглавено от представителя на ДПС Нихат Кабил.

Малко след 14:30 часа хакерската страница бе премахната от двата сайта, но пък започна да се появява този на компанията, където на безплатен публичен хост бе качен протестът на хакерите.


КОИ СА Ayyildiz Team?


Групата Ayyildiz Team се самоопределя като "Първата и единствена кибер армия на Турция", а основното им правило/принцип е "Тайна/конфиденциалност или смърт", писа по повод събитията отпреди година в."Капитал".

Според колеги от AII Data Pro лозунгът на сайта им "Ние сме в служба на великия турски народ" (цитат от Кемал Ататюрк, който често се използва от военните) звучи като взет от тайните организации в миналото, когато са се борили с окупаторите.

Вдясно на протестния сайт, към който препраща днес опитът за влизане в Министерството на земеделието и продоволствието, със ситни букви е изписан "Марша на независимостта" – химна на Република Турция.

Иначе, на заглавната страница на групата се уточнява, че нямат връзка с каквито и да било организации, включително и политически, извън мрежата и че били създадени с цел да защитават виртуалното пространство на Турция. Мисията им е да предотвратят атаки срещу Турция и турските институции, да нападат анти-турски, анти-ислямски сайтове и такива с атеистично, сатанинско или порнографско съдържание, да пазят правителствените страници и т.н., описва още публикацията на "Капитал".

Групата атакува предимно кюрдски сайтове. Има и схема на организацията с военни титли на различните нива в йерархията, съвети към членовете как да не бъдат заловени, да не носят в себе си дискети, CD-та, да притежават компютри с уличаваща информация и други.

Предполага се, че нападението срещу сайтовете на "Атака" е било предизвикано от кампанията на партията срещу новините на турски език по БНТ и високоговорителите на джамията в центъра на София.

Dnevnik>bg,01.09.2007

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP