Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турски клип слави убийство на журналист

Песен и видеозапис възхваляват убийството през януари на турския журналист от арменски произход Хрант Динк, съобщи англоезичният вестник "Тудейс Заман", цитиран от ДПА. Видеото било излъчено по сайта „Ютюб“.

Турските прокурори вече проверяват дали фолкпевецът Исмаил Тюрют, авторът на текста на песента Озан Ариф и неизвестното лице, създало видеоклипа, могат да бъдат обвинени в подстрекателство към омраза.

Материалът представлява монтаж от кадри, които "Тудейс Заман" определя като "крайно-националистически, религиозни, антиамерикански и антиизраелски". Песента към видеото се казва "Не прави никакви планове". Тя акцентира върху заканата, че ако човек измени на страната си, с него е свършено. Показано е и тялото на Динк, след като той бе застрелян пред редакцията на вестника му в Истанбул.

От кадрите с участието на премиера Реджеп Тайип Ердоган, лауреата на Нобелова награда за литература Орхан Памук и излежаващия доживотна присъда лидер на ПКК Абдуллах Йоджалан става ясно, че и те са заклеймени като изменници на Турция.

Дружеството за правата на човека обяви, че ще заведе дела срещу Тюрют и Ариф.

в."Класа",18.09.2007

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP