Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

САЩ предупреди Турция- никакви действия спрямо Ирак

Министърът на отбраната Робърт Гейтс предупреди Турция да се въздържа от всякакво едностранно нахлуване в Северен Ирак, информира setimes.com. В изявление пред студенти, извън рамките на конференцията по азиатската сигурност в Сингапур, той каза, че администрацията на САЩ разбира загрижеността на Анкара, но смята, че преговорите са най-добрият начин за решаване на проблемите.

Турция има "истински проблеми с кюрдския тероризъм на нейна територия", заяви Гейтс. "Затова можем да разберем нейната загриженост. Няколко стотин турци умират всяка година в резултат на този проблем и ние работим с Турция, за да й помогнем да вземе нещата под контрол".

В събота иракският премиер Нури ал-Малики призова Турция да не провежда трансгранична операция. Той заяви, че правителството му няма да позволи относително мирната територия на Северен Ирак да се превърне в бойно поле.

Турция наскоро увеличи броя на войниците по границата, а началникът на генералния щаб Яшар Буюканит заяви миналата седмица, че армията очаква само писмена заповед от правителството, за да започне операцията.(news>bg,04.06.2007 г.)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP