Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

В Турция уведомяват с SMS за платен данък на автомобила

Агенцията по приходите към турското министерство на финансите се готви да пусне нова услуга – информационна система за кратки текстови съобщения (SMS), боравеща с таксите за моторните превозни средства. Това съобщи INA Telecom, позовавайки се на местната преса. Чрез новата услуга данъкоплатците ще могат да научат само посредством един SMS дали данъчните им плащания през банката са били получени от данъчната служба.
Системата не е самоцелна демонстрация на високи технологии. Чрез нея финансовата администрация в Турция се надява да редуцира сегашните бурни „информационни диспути“ между банките и данъчните служби.
Освен това Агенцията по приходите обяви технологични подобрения за улеснена процедура при плащанията на данъците за колите. Досега данъкоплатците трябваше да представят цялата информация за регистрацията на автомобила пред банката. Отсега нататък ще е достатъчно да се представи регистрационният номер на колата, за да може банката да намери автомобила в базата данни на Агенцията по приходите.
(computerworld>bg,21.05.2007 г.)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP