Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Русия осигурява природен газ за Турция при криза с доставките от Иран

Руският президент Владимир Путин е уверил турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, че в случай на криза с доставките на природен газ от Иран, Русия ще осигури допълнително природен газ за Турция, съобщи турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизията отбелязва днес, че по време на разговорите между Путин и Ердоган на срещата на върха на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) в понеделник в Истанбул, на дневен ред е била и кризата с природния газ в Турция тази зима.

Иран спря доставките на природен газ за Турция за няколко дни в началото на януари, за да посрещне нарасналото си вътрешно търсене през зимата. Това създаде безпокойство в Турция, която получава природен газ основно от Иран и Русия.

По време на разговорите с Ердоган в понеделник руският президент е посочил още, че в последно време между Русия и Турция се е създало взаимно доверие.

Ще помогнем на Турция при всякакви затруднения по всяко време, заявил Путин, който след това уверил турската страна, че Москва ще осигури допълнително природен газ за Турция в случай на проблеми с доставките от Иран.(БТА,28.06.2007 г.)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP