Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Дора Бакояни: Гърция вярва в европейското бъдеще на Турция

"Гърция вярва в европейското бъдеще на Турция. Ще отнеме известно време, разбираме това. Съобразяването на Турция с европейските критерии ще бъде трудно. Нашата перспектива за Турция е по посока на пълноправно членство." Това заяви гръцкият външен министър Дора Бакояни в интервю за турския телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Гръцкото ръководство подкрепя процеса на евроинтеграция на Турция, който навлезе в труден период заради позицията на Франция. Но гръцкото обществено мнение все още не споделя тази идея, посочила Бакояни. Все още много гръцки граждани не искат членство на Турция или не са сигурни. Тук на политиците се пада голяма отговорност. Но новият подход на лидерите на гръцките партии ще бъде да убедят общественото мнение в тази насока, каза Бакояни.

Тя посочи още, че изборният процес в Гърция напълно ще промени подхода към Турция. Мога да съобщя следната добра новина: след изборите в Гърция решихме да отворим нова страница и да започнем отначало двустранните отношения. Както в гръцко-турските отношения, така и в кипърско-турско-гръцките отношения. Ще започнем отново процеса на диалог. Налице е необходимата за това политическа воля, заяви Бакояни пред СиЕнЕн-Тюрк.
(BG News Room,6.06.2007 г.)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP