Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Свобода за Йоджалан срещу мир поискаха кюрдите

Бунтовниците от ПКК ще спрат огъня срещу турски войници и ще започнат да се разоръжават, само ако Анкара освободи техния лидер Абдуллах Йоджалан, който излежава доживотна присъда на турския затвор-остров Имралъ. За това условие съобщи вчера ИТАР.-ТАСС, позовавайки се на източници от Бейрут.
Решението за евентуална турска военна операция в Северен Ирак зависи само от Анкара, заяви в Букурещ турският премиер Реджеп Тайип Ердоган. Той разкритикува призива за сдържаност, който отправи към турските власти американският държавен секретар
Кондолиза Райс, предаде АФП.
"Въпреки, че уважава териториалната цялост и единство на Ирак, търпението на Турция се изчерпва и тя няма да проявява повече търпимост към нападенията на ПКК от Северен Ирак“, предупреди и президентът Абдулах Гюл в Анкара.
Турски самолети бомбардираха село в Ирак вчера, силите за сигурност отблъснаха атака на около 40 кюрдски бунтовници срещу военен пост край границата. Анкара заплаши да спре износа на евтин ток за Северен Ирак и да затвори граничния пункт Хабур.


в."Класа",25.10.2007

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP