Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

ПКК: Нури ал-Малики се поддава на натиск от турския режим

Багдад

Говорител на терористичната Кюрдска работническа партия /ПКК/ осъди иракския премиер Нури ал-Малики за решението му официално да обяви групировката за терористична и да закрие офисите й в страната, предаде Асошиейтед прес.

Пред агенцията говорителят Абдул-Рахман ал-Чардачи е отрекъл информацията, че турската армия е осъществила атаки в Северен Ирак срещу бази на ПКК в неделя и понеделник. Чардачи е уточнил, че във вторник и днес бунтовниците са били обект на атаки от хеликоптери, осъществени в границите на Турция.

При операциите не са пострадали кюрдски бунтовници, твърди говорителят. Той е окачествил турските твърдения за противното като "лъжи и турска пропаганда".

Военни източници съобщиха по-рано днес, че турските сили са атакували позиции на кюрдските бунтовници в Северен Ирак между неделя и вторник вечерта в отговор на нападението от неделя сутринта, при което бяха убити 12 турски войници.

Чардачи е отправил критики към иракския премиер, заявявайки, че е "срамно" Малики да нарича членовете на ПКК терористи, като същевременно поддържа тезата, че Ирак е демокрация. Според говорителя министър-председателят на Ирак се поддава на натиск от турския режим, посочва агенцията.

BG News Room,24.10.2007/Асошиейтед прес/БТА

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP