Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турската армия има готовност да нахлуе в северен Ирак

Турските въоръжени сили и правителството на премиера Реджеп Тайип Ердоган са подложени на силен вътрешен натиск да предприемат решителни действия

Бунтовниците от Кюрдската работническа партия ПКК заявиха, че се насочват от планините в Северен Ирак към Турция и ще предприемат акции срещу политици и полицаи. Съобщението е направено в момент, когато Анкара търси одобрение от парламента за извършване на трансгранична операция срещу бази на бунтовниците от ПКК, намерили убежище в Северен Ирак. Според турските власти в района на Северен Ирак се укриват близо 3000 бунтовници.
Турските власти твърдят, че в северната част на Ирак хиляди бойци на ПКК са намерили убежище. Турските въоръжени сили се готвят да преминат границата, за да атакуват техните позиции.
Източникът на тази война е в Северен Кюрдистан (Източна Турция), партизаните не се насочват на юг (към Северен Ирак), се казва в съобщение на ПКК, публикувано и от информационната агенция Фърат и цитирано от Ройтерс.
"Партизаните заемат позиции, за да противостоят на атаките на турската държава. Ние ще осъществим още атаки срещу полицията. Организациите на Партията на справедливостта и развитието и на Народнорепубликанската партия в района са сред нашите цели", се посочва в съобщението.
Турските въоръжени сили и правителството на премиера Реджеп Тайип Ердоган са подложени на силен вътрешен натиск да предприемат решителни действия срещу ПКК след поредицата от нападения на терористичната организация, при които загинаха турски войници в Югоизточна Турция.





News-bg>com,14.10.2007

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP