Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Неджет Мензир иска място в Меджлиса

Гюнер ШЮКРИ

* Роденият в Бурса изселник сега ще разчита на гласовете на сънародниците си от България

Бившият министър на транспорта Неждет Мензир е кандидат за депутат в турския парламент на изборите на 22 юли. Роденият в Бурса изселник сега ще се бори за място в Меджлиса от Демократическата партия на Мехмет Агар. Вероятно и сега ще разчита на гласовете на сънародниците си от България, които живеят в Турция.
Семейството на Неждет Мензир се е изселило от Ардино през 1932 г. Тримата му братя са родени в България, двамата в Турция.
Мензир е бивш шеф на полицията в Истанбул. Бил е директор на Румелийската търговско-промишлена камара.
У дома постоянно се говореше за България, за Родопите, за родното село. Оттогава зная, че най - тежкото нещо на света е преселничеството, да заживееш на чужда земя, разказва Мензир за Ардино.
За първи път той посещава бащината си къща преди десет години. Тогава се запознава и с близките си, за които е тъгувал цял живот. При следващото си посещение наема цял автобус, за да обиколи България.

Като транспортен министър Неждет Мензир помага за отварянето на софийски клон на турската държавна банка “Зираат”, който сега обслужва българските пенсионери с двойно гражданство.

Вестник'Нов Живот',ср 18 юли 2007)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP