Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Дипломатически дневник: Турският премиер Ердоган е на посещение в Сирия

photo

Сирийският президент Башар ал-Асад (вдясно) се среща с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Дамаск в събота (26 април). [Гети Имиджис]

Tурското правителство започна осъществяването на пакет от външнополитически инициативи, за да преодолее напрежението между Израел и Сирия. По време на посещението си в Дамаск в събота (26 април), премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви пред сирийския президент Башар ал-Асад, че Израел е готов да върне Голанските възвишения в замяна на мирно споразумение. Контролът върху тази територия се смята за един от главните спорни въпроси между двете страни, откакто Израел я завзе по време на войната през 1967 г..

***

Tурският външен министър Али Бабаджан заяви, че правителството планира да установи Държавна дипломатическа агенция, която ще се занимава с пъблик релейшънс операции и кампании, свързани с турската външна политика. Бабаджан добави, че агенцията ще включва отдел за кандидатурата на Турция за членство в ЕС. Бабаджан беше в Оман в събота (26 април), където той се срещна със своя колега Юсуф бин Алави бин Абдула, за да обсъдят възможността за укрепване на икономическите отношения и парламентарния диалог.

inform,2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP