Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във ФОКУС

В Турция в сила влезе забрана за пушене на обществени места

Анкара. В Турция в сила влезе закон, забраняващ пушенето на обществени места, предаде радио “Свобода”.
От днес в страната пушенето се забранява в правителствените учреждения, училищата, болниците, театрите, супермаркетите, както и по време на различни мероприятия и концерти.
От юли следващата година пушенето ще бъде забранено и в хотелите, баровете и ресторантите, обаче техните собственици не са съгласни с новото ограничение и заплашват с организирането на протестни действия, заявявайки, че то ще повлияе негативно върху туристическия бизнес.

Руски гражданин загина в турски курорт


Анкара. В турския град Алания загина руският турист Игор Копнин. Генералният консул на Русия в курорта Мирджалол Хусанов събощи, че инцидентът се е случил през нощта, предаде РИА Новости. По данни на полицията 52-годишният руски гражданин е паднал от 20-метрова височина от хотела, в който е почивал. В момента се води разследване на обстоятелствата.

Турската жандармерия залови близо 10,5 кг хероин в провинция Хаккяри

Хаккяри. Екипи на жандармерията са заловили в провинция Хаккяри, Югоизточна Турция, 10,429 килограма чист хероин, предава Анадолската агенция. Това е станало при проверка на автомобил с неназован регистрационен номер, пътуващ по пътя Ван-Хаккяри. Хероинът е бил укрит в задните седалки на автомобила. Арестувани са водачът на автомобила и още един човек, намиращ се в автомобила, които веднага са изправени пред съда и са вкарани в затвора.

INFORM,20.05.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP