Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Diplomasi Günlüğü: Türk lider Erdoğan Suriye'yi ziyaret etti

photo

Suriye Cumhurbaşkanı Başer Esad (sağda) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 26 Nisan Cumartesi günü Şam'da bir araya geldi. [Getty Images]

Türkiye hükümeti İsrail ile Suriye arasındaki gerginliği giderecek bir dizi dış politika girişimi başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 26 Nisan Cumartesi günkü Şam ziyaretinde, Suriye Cumhurbaşkanı Başer Esad'a İsrail'in barış anlaşması karşılığında Golan Tepeleri'ni teslim etmeye hazır olduğunu söyledi. Arazinin kontrolü, İsrail'in 1967 savaşında ele geçirmesinden bu yana iki ülke arasındaki başlıca anlaşmazlıklardan biri kabul ediliyor.

***

Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan hükümetin halkla ilişkiler faaliyetleri ve Türk dış politikasıyla ilgili kampanyaları yürütecek bir Halk Diplomasi Dairesi kurmayı planladığını söyledi. Babacan, dairede Türkiye'nin AB üyelik hedefiyle ilgili çalışacak bir bölüm bulunacağını da sözlerine ekledi. Bakan, 26 Nisan Cumartesi günü Umman'a giderek burada mevkidaşı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile ekonomik ilişkiler ve meclis diyaloğunu ilerletme olasılıkları konsunda görüştü.

source,2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP