Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Накратко

Турция отпусна помощ в размер на 2 милиона долара на Китай
Анкара. Турция взе решение за отпускане на хуманитарна помощ в размер на 2 милиона долара за жертвите на разрушителното земетресение в Китай, предаде АФП по информация на министерството на външните работи.
През 1999 г. в северозападната част на Турция също беше регистрирано силно земетресение, довело до смъртта на около 20 хиляди души, припомня агенцията.

11,6% е била безработицата в Турция в периода януари-март 2008 г.

Анкара. 11,6% е била безработицата в Турция в периода януари-март 2008 г., съобщава “Репортер”. Спрямо първото тримесечие на 2007 г. се отчита леко покачване. Прицентът на заетите е 45,9%.

“Хюриет”: Турският Конституционният съд най-вероятно ще отхвърли искането за отмяна на промени в конституцията във връзка със забрадките
Анкара. В доклада на докладчика на Конституционния съд доц. д-р Осман Джан по искането за отмяна на извършените промени на конституцията във връзка със забрадките преобладават оценките, че не е извършено “тежко правно нарушение” и в значителна степен се отхвърлят претенциите на Народнорепубликанската партия и на Демократичната лява партия за анулиране на тези промени на конституцията, пише днес турският вестник “Хюриет”. Докладът, който изготвен за 80 дни, съдържа 100 страници, като снощи председателят на Конституционния съд Хашим Кълъч го връчи на членовете на съда. Висшите магистрати ще се възползват от официалния в Турция празник на 19 май /Ден на младежта и спорта и на почит към Ататюрк/ и ще имат възможност в продължение на 3 дни да се запознат с доклада.

“Сабах”: Последни 48 часа преди въвеждането на забраната за тютюнопушене в Турция
Анкара.След 48 часа за Турция и особено за пушачите започва съвсем нов период – от сутринта на 19 май влиза в сила забраната за тютюнопушене, пише вестник “Сабах”. Тютюнопушенето ще бъде забранено във всички закрити помещения, както и на други места, като училищни дворове, открити театри и киносалони и т.н. Тези, които бъдат заловени да пушат цигари на тези места, ще бъдат глобени с 62 турски лири /около 65 лева/.

„Търкиш прес”: Турция и България проведоха съвместни военни учения
Анкара. Турски и български сухопътни сили проведоха военно учение на границата между двете страни, което продължи от понеделник до четвъртък, предаде електронното издание „Търкиш прес”. Военното учение имаше за цел да повиши нивото на подготовка и сътрудничество между сухопътните сили на Турция и България, като в него участваха по един екип и от двете страни. Учението се проведе в турската провинция Къркларели и включваше охраняване на бази, обезвреждане на експлозиви и разпределяне на хуманитарна помощ по време на извънредни ситуации.

Inform,17.05.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP