Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Обстановката по ГКПП

Интензивен е трафикът по големите гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), съобщава агенция “Фокус”. Всички ГКПП-та са отворени.

В ремонт са част от трасетата на ГКПП “Гюешево”, поради което пропускателната възможност на пункта е намалена.

Заради увеличен пътникопоток по трасето ГКПП-Капитан Андреево - ГКПП-Калотина, се препоръчват алтернативни маршрути през останалите ГКПП-та по границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево.

От началото на летния сезон е интензивен трафикът за влизане в България от Гърция и в обратната посока на ГКПП Кулата.

Затруднено е пропускането на ГКПП-Капъкуле-Капитан Андреево поради огромен ремонт, предприет от турската страна на пункта.

Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново. Турските граждани, които пътуват от Европа, ще бъдат информирани за това при влизането им в нашата страна.

Трафикът по магистралите “Тракия” и “Хемус” е интензивен, както и този по главен път Е-79 в посока от София към Петрич и от София към Видин.
Възможно е натоварване на движението при тунелите по автомагистрала “Хемус”.

Необходимо е повишено внимание в района на Петолъчката край Сливен, на магистралата край Велико Търново, както и през проходите.

В крайно натоварения участък от международния път Е-79 между КПП-Владая и с. Драгичево, където редовно се образуват дълги бавнодвижещи се колони, за увеличаване на пропускателната способност ще се организира въвеждане на движение в две ленти в по-натоварената посока.

До 30 септември 2008 г. на територията на цялата страна ще се проведе акция “Лято 2008”. В нея ще бъдат максимално мобилизирани всички полицейски служители, които имат право да извършват контролна дейност по безопасността на движението.

Повече пътни полицаи ще работят за подпомагането на регулирането на движението през трите почивни дни.

20 Септември 2008г.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP