Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Премиерът Сергей Станишев честити празника Рамазан Байрам

В специално поздравително писмо, адресирано до читателите на в. "Заман" и мюсюлманите в страната, премиерът Сергей Станишев акцентира върху единните усилия, основани върху взаимното уважение и толерантност, което ни прави европейска нация и достойни за уважение по света.

Министър-председателят Сергей Станишев стриктно спазва традицията, като честити празника Рамазан Байрам на мюсюлманите в страната, който започва на 30 септември и се чества три дни. В специално поздравително писмо, адресирано до читателите на в. "Заман" и мюсюлманите в страната, премиерът Станишев акцентира върху единните усилия, основани върху взаимното уважение и толерантност, което ни прави европейска нация и достойни за уважение по света. Световна практика е по случай празника държавни лидери да поздравяват своите граждани мюсюлмани.

Премиерът Станишев сърдечно приветства мюсюлманите по повод големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам и искрено желае "здраве, благоденствие, разбирателство и все така жизнена вяра в доброто". "Уверен съм, че и занапред всички ние, като пълноценни европейски граждани, ще продължим заедно да работим за благоденствието и просперитета на общия ни дом България", подчертава в поздравителното писмо премиерът Станишев. "Нека бъдем все така единни в усилията си, основани на традиционните за нашия народ принципи на взаимно уважение и толерантност. Именно това ни прави днес ценни като европейска нация и достойни за уважение не само сред другите народи на Балканите, но и по целия свят", допълва премиерът.

В края на писмото Станишев използва случая и не забравя да поздрави всички мюсюлмани със 100-годишнината от Независимостта на България.

Продължителността на Рамазан Байрам е три дни, което отбелязва края на Свещения месец Рамазан. По нашите земи празникът е по-известен с наименованието Шекер Байрам - от традицията да се раздават най-различни вкусотии по време на честванията и най-вече турска баклава.


"Zaman",29 September 2008, Monday

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP