Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

ЕС призова Турция да реформира конституцията си

Европейският съюз призова Турция да реформира инспирираната от военните конституция, да излезе от цикъла на ежегодни политически кризи и да придвижи напред кандидатурата си за членство в съюза.

Това съобщи Ройтерс.

"Сега е време Турция да модернизира конституцията си, за да отрази страната и обществото, в каквато се е превърнала, и да консолидира правата и свободите на гражданите си", заяви еврокомисарят по разширяването Оли Рен след редовния политически диалог с най-голямата и най-предизвикателната страна-кандидат.

"Тези реформи са необходими не само за перспективите на Турция в ЕС, а основно за самата Турция, за да излезе от цикъла на ежегодни политически кризи", каза още Рен.

Междувременно испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро обеща на турския си колега Реджеп Таийп Ердоган, по време на посещението си в Истанбул вчера, да подкрепи кандидатурата на Турция за присъединяване към ЕС.

Испанският премиер подкрепи Турция в политическите реформи, които предприе, за да отговори на изискванията за членство в общността и подчерта, че присъединяването на Турция ще е ново разбиране за отношенията между културите и цивилизациите.

Inform,септември 2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP