Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

От форума на http://forum.bg-mamma.com

Здравейте,

Аз по принцип не пиша в този форум, понеже съм от основните читатели, но това което ни се случва на мен, моето семейство и още 200-250 души в Кушадъсъ - Турция е просто невероятно... Още не мога да повярвам на каква наглост и измама са способни българските туроператори и по-точно ВЕНИ ТУР. Но нека да започна историята от начало.
Пристигнахме в турския курорт в 10ч на 01.09.2008 сутринта и всичко изглеждаше прекрасно. В нашия хотел сме 50 души. Сложиха ни гривнички и всички радостно се запътиха към плажа - хотела ни е Омер Ризорт - Шарк Хотел. Не минаха и 2 часа и служителките от хотела дойдоха с ножички и най-безцеремонно ни изрязоха гривните под предлог, че има някакъв проблем. По-късно разбрахме че туроперетора ВЕНИ ТУР не е превела и стотинка за нашето пребиваване в курорта. Другата група от около 200 души трябвапе да се настанят в хотел Тусан, но уви не би. Цял ден чакахме нещо да се случи, някой да направи нещо, но надеждите ни бяха напразни. Вечерта - около 8 часа дойде представител на турската кореспондираща фирма Alin Tourist Service и ни казаха, че няма да бъдем настанени, понеже не са получили никакво плащане от страна на ВЕНИ ТУР. Техния шеф Озкан бей бил категоричен, че докато не видят парите няма да бъде настанен никой. Представете си само 250 души - малки деца, възрастни хора оставени като кучета. Но да продължа натам.
След многочасови и многословни преговори турския туроператор се съгласи да вземат по 100 (сто) евро на човек като гаранция, за да ни настанят и след плащане от страна на ВЕНИ ТУР, ще ни бъдат възстановени. Оказа се че не всички хора имат пари. От другия хотел TUSAN, хората категорично са отказали да платят и след разправии и с полиция са изгонени от хотела. Милите хора са спали кой където завари. При нас, благодарение на милия управител се съгласиха да задържат паспортите на групата като залог и да ни настанят. От ВЕНИ ТУР ни обясниха че днес ще преведат пари и всичко ще се оправи, но до този момент няма никакво пристигнало уверение в това.
Това е като филм, просто не мога да повярвам, че някой човек може така да се изгаври с толкова много хора, защото това е гавра.
Тук в нашия хотел вече всички са загубили всякакви надежди, че ще има хепи енд, а другите хора в момента им уреждат автобуси за да ги върнат обратно в България.
... не знам, мислех си че сме надраснали тези неща, но явно измамници ще продължи да има.
Малко дълго стана... но ще има и още...

Inform

Информация беше излъчена и по Нова телевизия в емисията "Календар" от 19.15 ч. на 03.09.08 !


Още по темата:

Български туристи спят на улицата в Кушадасъ


Надежда Василева


Вторник 02 Септември 2008


  виж видео »

Български туристи тази нощ са спали на улицата в турския курорт Кушадасъ, заради неуредици с туроператорската фирма, с която са заминали на почивка.

Около 150 човека – деца и възрастни, се оказали в неприятна ситуация да няма къде да нощуват. Според тях причината е, че българската фирма Вени тур, на която туристите са платили по 500 лева, не е превела дължимите пари на турска фирма. От Вени тур твърдят, че проблемът се преувеличава.

Нощ под звездите, вместо в избрания хотел, преживели деца и възрастни, след 18 часа път с автобус до Кушадасъ. Въпреки ваучерите за платената сума и потвърдените резервации, в хотела отказали настаняване на около 150 от общо 218 туристи, разказа ръководителят на деца, трениращи спортна гимнастика.

Георги Виденов, ръководител на децата:
– Българската агенция дължала пари и докато тя не даде тези пари, няма да ни настанят и бяхме изхвърлени като кучета на улицата.

Репортер:
- Децата на улицата ли спаха?

Георги Виденов, ръководител на децата:
– Да, децата спаха на улицата, доста от тях бяха много разстроени, имаше няколко, които се разплакаха, защото много беше нажежена обстановката, някои от възрастните бяха влезли в конфронтация, тъй като те се опитват да ги изблъскат от стълбите на хотела.

От местната управа в Кушадасъ осигурили поне обяд на бедстващите туристи. Според Георги Виденов част от хората търсели начин сами да се върнат в България. Докато туристите още чакаха пред хотела и се чудеха къде ще спят втора нощ, от Вени тур вече твърдяха, че отношенията с турската фирма вече са изяснени и проблемът е решен.

Венета Груйчева, управител на фирма “Вени тур”:
– Как се стигна до там, че част от хората да спят на улицата – проблемът е донякъде в тях, те са правили золуми в хотела и хотелът не ги искаше. И хотелът каза – ако ще и 100 хиляди евро да ми дадете, не ги искам.

Репортер:
- Как ще бъдат компенсирани хората за тази нощ, която са спали на улицата?

Венета Груйчева, управител на "Вени тур"
– Няма да им се брои тази. Не съм говорила още с хората.

От туроператорската фирма твърдят, че хората ще получат почивката, за която са си платили. А който не е доволен, може да бъде компенсиран с почивка на българското Черноморие.

Българска национална телевизия

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP