Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция

Кюрдски бойци убиха 4 турски фермери

Най-малко 4 души бяха убити , а 7 ранени след като рано тази сутрин бойци на Кюрдската работническа партия /ПКК/ са нападнали турски фермери в провинция Бингел, в югоизточната част на страната.

Това съобщи gazeta.ru, като се позова на телевизия NTV.

Повече подробности за инцидента не се съобщават.

Inform,юли 2008
*
Хиляди хора протестират в Турция заради процеса срещу "Ергенекон"


Хиляди хора протестират в Турция заради процеса срещу "Ергенекон"

снимкa: БГНЕС

Хиляди хора протестират в Турция заради процеса срещу "Ергенекон"
снимкa: БГНЕС
Хиляди хора протестираха днес в Истанбул заради започналия процес срещу националистическата мрежа "Ергенекон", обвинена, че е искала да свали турското правителство, предаде Френс прес, цитирана от БГНЕС. Протестът на площад Кадъкьой на азиатското крайбрежие на метрополията премина без инциденти. Протестиращите развяваха турски знамена и скандираха лозунги срещу правителството на Партията на справедливостта и развитието. "С разследването срещу "Ергенекон" се опитват да окажат натиск върху кемалистите", последователи на светската и републиканска идеология на създателя на съвременната турска държава Мустафа Кемал Ататюрк, заяви Сина Аксин, представител на Асоциацията за мисълта на Ататюрк, която организира протеста. Председателят на асоциацията Сенер Ерюгур е задържан заедно с още 85 други заподозрени, че са искали да всеят хаос и да създадат условия за държавен преврат.

Inform,юли 2008
*
6 кюрдски бунтовници са убити при операция в Югоизточна Турция

Турция , Анкара

Шестима членове на Кюрдската работническа партия /ПКК/ са били убити при сблъсъци с турската армия в Югоизточна Турция късно снощи, съобщи Ройтерс
Сблъсъците възникнали в селски район в окръг Сиирт, след като бунтовниците от ПКК възпламенили взривно устройство под минибус, превозващ ученици, вследствие на което са ранени двама души. Турските военни предприели операция за откриване на групата, отговорна за експлозията. При стълкновенията помежду им са били убити шестима кюрдски бунтовници.

Inform,юли 2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP