Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Говорителят на българското МВнР Димитър Цанчев съобщи, че засега няма информация за пострадали българи при атентатите в Истанбул.

16 убити, над 150 ранени в Истанбул

2008-07-28 11:14:03

Най-малко 16 души загинаха, а други 150 бяха ранени при два атентата късно снощи в истанбулския район Гюнгьорен. 15 от ранените са в критично състояние.

Това е най-кръвопролитният атентат срещу турски граждани през последните години. Няма съмнение, че става въпрос за терористично нападение, каза валията на града Муамер Гюлер. Полицията подозира, че атентатите са извършени от Кюрдската работническа партия. Експлозиите избухнаха часове преди Конституционният съд в Турция да разгледа делото за забрана на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Противоречива е информацията за това, къде са били заложени взривните устройства. Някои медии съобщиха, че първата бомба е избухнала в телефонна кабина, а втората в контейнер за боклук. Според други информации и двете взривни устройства са били поставени в кофи за боклук. Говорителят на българското МВнР Димитър Цанчев съобщи, че засега няма информация за пострадали българи при атентатите в Истанбул.

БГНЕС

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP