Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,12.07.08

В Босфора близо до Истанбул товарен кораб се е блъснал в брега, няма жертви
12 юли 2008 | 14:48 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Товарен кораб под флага на Сингапур се блъсна в западния бряг на Босфора близо до Истанбул. Жертви и пострадали няма, но инцидентът предизвика паника в северните райони на Истанбул, тъй като проливът е единственият път между Черно и Средиземно море, а 244-метровият кораб го блокира, предаде РБК.
Причината за инцидента е повреда в системата за управление. В момента се предприемат мерки, за да бъде изтеглен корабът на буксир.

Заподозрян в участие в атентата срещу американското консулство в Истанбул отрича вината си

12 юли 2008 | 08:33 | Агенция "Фокус"
Анкара. Един от заподозрените за съучастие в атентата срещу американското консулство в Истанбул на 9 юли твърди, че е бил единствено наемен шофьор и че нищо не е знаел за планираното от спътниците му нападение, предаде РБК.
Задържаният вчера шофьор, който единствен остана жив от четиримата нападатели, при разпит е заявил, че е закарал терористите до консулството за пари и е нямал понятие за техния замисъл. Опасенията за собствения му живот са го принудили да се укрие от мястото на престъплението. След като е бил обявен за издирване, неговите роднини са настоявали той сам да се яви в полицията, съобщават турските вестници.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP