Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Ердоган търси виновни за атентата

Турският премиер Реджеп Ердоган обвини косвено днес сепаратистите от Кюрдската работническа партия за снощния кървав атентат в Истанбул I AP

Турският премиер Реджеп Ердоган обвини косвено днес сепаратистите от Кюрдската работническа партия за снощния кървав атентат в Истанбул I AP
Турският премиер Реджеп Ердоган обвини косвено днес сепаратистите от Кюрдската работническа партия (ПКК) за снощния кървав атентат в Истанбул, при който загинаха 17 души, предаде АФП. За жалост цената на ударите на армията е много висока и доказателство за това е снощният атентат, посочи Ердоган в Истанбул. Той избегна да спомене името ПКК, подчертавайки, че това би означавало да се прави пропаганда на бунтовниците. "Ние воюваме от 30 години срещу тероризма", добави премиерът, давайки ясно да се разбере, че става въпрос за кюрдските сепаратисти.

Силно впечатление буди фактът,че атентатът стана точно днес. Бомбените нападения станаха няколко часа преди съдиите от Конституционния съд да започнат разисквания по делото за забрана на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) заради ислямистка дейност. „Нашият проблем не е дали ще бъде забранена ПСР. Нашият проблем в момента е да запазим единството си, в противен случай нашата страна ще тръгне в различна посока”, заяви Ердоган, след като посети мястото на инцидента в Истанбул. Той допълни, че делото за забрана на неговата партия в момента не е приоритет.

Председателят на Народното събрание Георги Пирнски изпрати съболезнователно писмо до председателя на Великото Национално събрание на Турция по повод кървавия атентат. В съболезнователното писмо се казва: „Потресен съм от вестта за кървавия атентат в истанбулския район Гюнгьорен, отнел живота на десетки мирни граждани и ранил стотици невинни. Моля, приемете моите и на народните представители от парламента на Република България най-искрени съболезнования и съчувствие към скръбта на семействата и близките на жертвите. Искрено се надявам за скорошно възстановяване на ранените. България категорично и решително осъжда терористичното нападение като недопустимо посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Вярвам, че този брутален акт ще удвои енергията на институциите и на гражданското общество в региона и по света за безкомпромисна борба с тероризма.”

Inform,юли 2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP