Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Подслушвали 70 млн. телефона в Турция

Скандал с подслушвани телефони разтресе Турция и хвърли обществото в шок. Съдът разрешил на Националната разузнавателна служба да следи и записва разговорите на 70 млн. телефона, писа в. "Радикал". На седем страници началникът на разузнавателната служба на Генералната дирекция по сигурността Рамазан Акюрек обяснява на съда, че ръководството на разузнаването трябва да прави тоталното подслушване заради терористична опасност от ПКК и "Ал Кайда".
Разведките искали телефоните да бъдат слушани на тримесечни периоди, считано от 25 април 2007 г. И обещали, че "получаваните сведения ще бъдат използвани само от разузнавателните служби и няма да бъдат посочвани и използвани като доказателства в съда".
Освен на разведките обаче съдът разрешава и на жандармерията да извършва подслушване. Така властта в южната ни съседка си осигурила двоен тотален контрол върху разговорите по жицата. Срещу това разрешение обаче скочи министерството на правосъдието, писа в. "Милиет". Жандармерията няма право да извършва дори ограничено подслушване, защото това застрашава свободите на гражданите. Скандалът набра скорост и стигна до парламента, където ще създадат анкетна комисия за разследване на случая.

източник,04.06.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP