Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,28.06.08

Около 100 руски туристи в Анталия останаха без хотел заради фалит на туроператор
28 юни 2008 | 13:29 | Агенция "Фокус"
Анталия. Около 100 руски туристи в Анталия останаха без хотел, след като тяхната туроператорска компания “Детур” банкрутира. Генералният консул на Русия в Анталия Мирджалол Хусанов съобщи, че в момента “ситуацията е под контрола” на дипломатическата мисия. Представители на генералното консулство провели няколко срещи с представители на местната администрация и призовали властите да предприемат извънредни мерки.
“Турската страна ни увери, че ще се ангажира плътно с разрешаването на проблема,” отбеляза Хусанов. Той каза, че валийството на Анталия е организирало кризисен щаб, чиито членове са се свързали с ръководствата на хотелите и са ги призовали да настанят пристигналите туристи, да гарантират продължаването на почивките им и безпрепятственото отпътуване на руснаците от хотелите.
Информацията е на ИТАР-ТАСС.

Али Бабаджан участва в срещата на министрите на Африканския съюз в Египет

28 юни 2008 | 08:10 | Агенция "Фокус"
Кайро. Министърът на външните работи на Турция и главен преговарящ с ЕС Али Бабаджан е на посещение в Египет, където ще участва в заседанието на комисията на министрите на Африканския съюз, което се състои днес в египетския курорт Шарм ел-Шейх, предаде Анадолската агенция. Бабаджан ще участва на срещата по покана на председателя на Комисията на Африканския съюз Жан Пинг.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP