Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция обстрелва бунтовници в Ирак

Турската авиация бомбардира късно снощи позиции на кюрдски бунтовници в северен Ирак, съобщи генералният щаб на турската армия в комюнике, цитирано от Франс прес и БТА.

Нападението започнало в 22.30 часа местно време /19.30 по Гринуич/. Турските самолети обстрелвали обект на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в района Зап в северен Ирак, се уточнява в комюникето. Генералният щаб отбелязва, че всички цели били определени след внимателен анализ и проследяване движението на ПКК в Ирак. Били са предприети специални мерки, за да не бъде повредена гражданската инфраструктура. "Въоръжените сили на Турция ще продължат решителната борба с тероризма на територията на републиката и извън нейните предели. Терористите напълно осъзнават, че северен Ирак вече не е безопасен за тях", се посочва в комюникето на Генералния щаб.

От средата на декември турската армия неколкократно бомбардира позиции на ПКК в северен Ирак, където от няколко години са разположени, според Анкара, над 2000 кюрдски бунтовници в няколко лагери.

Inform,08.06.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP