Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,15.06.08

Товарен влак се натъкна на мина в Турция
15 юни 2008 | 13:35 | Агенция "Фокус"
Анкара. Трима железопътни работници получиха ранения след като вчера товарен влак се натъкна на мина в югоизточната част на Турция, предаде Ройтерс. Експлозията е станала в момент, когато композицията е минавала по мост, в резултат на което два вагона са паднали в протичащата отдолу река.
Турските власти обвиниха за инцидента Кюрдската работническа партия (ПКК), въпреки че оттам не са поели отговорност.
Агенцията отбелязва, че в тази част на Турция сблъсъците между правителствените войски и бойците на ПКК са се увеличили. По данни на турския генерален щаб вчера в провинция Бингол е бил убит един кюрдски бунтовник, а двама турски войници са получили ранения.

Турската армия започна операция по неутрализиране на кюрдски екстремисти
15 юни 2008 | 12:43 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турската армия предприе спецоперация по неутрализиране на кюрдски бунтовници в югоизточната част на страната, предаде агенция ИТАР-ТАСС. Според информация на Генералния щаб в Анкара, операцията се провежда в провинция Бингьол.
В събота, по време на патрул на територията на провинцията беше открита група активисти на Кюрдската работническа партия (ПКК). При последвалата престрелка беше убит един екстремист, а двама военнослужещи бяха ранени. Останалите членове на групата са успели да избягат. В района, където се предполага, че са се укрили, са разположени допълнителни военни части.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP