Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,05.06.08

ДХА: Първият хотел за забулени жени в курорта Бодрум05 юни 2008 17:39 Агенция "Фокус"Бодрум. В турския курорт Бодрум, който е рай за туризма, един 10-годишен хотел е преоборудван да обслужва забрадени жени, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ /ДХА/. Един от басейните на хотела е заграден с паравани и от него ще могат да се възползват само жени. В хотела също така е забранено сервирането на алкохол. Директорът на хотела посочва, че е била изготвена нова различна концепция за хотела по повод исканията на консервативните турски семейства. Някои клиентки на хотела не искали да бъдат заедно с мъжете в един басейн и затова били поставени параваните на един от басейните. Мъжете и жените обаче ще могат едновременно да влизат в морето на крайбрежния плаж на хотела, посочва агенцията.
Конституционният съд на Турция анулира закона, позволяващ на жените да носят забрадки в университетите05 юни 2008 17:32 Агенция "Фокус"Анкара. Конституционният съд на Турция анулира закона, позволяващ на жените да носят ислямски забрадки в университетите, предаде АФП.В решението на съда се посочва, че законът е в разрез със светските принципи на републиката.
Агенция "Фокус" припомня:
Президентът на Турция Абдуллах Гюл подписа през февруари 2008 г. конституционните промени, които позволяват да се носят мюсюлмански забрадки в университетите в Турция. Дотогава това бе забранено. Приетите от парламента промени в конституцията, с които се отмени забраната, срещнаха съпротива сред академичните среди в страната, както и от страна на политически партии. Инициативата за промените дойде от управляващата Партия на справедливостта и развитието. Съпругите на лидера на ПСР и премиер Реджеп Тайип Ердоган и на президента Абдуллах Гюл са се явявали на публични места винаги забрадени.
Отмяната на подслушването се отнася и за разузнавателни служби, каза турският министър на правосъдието05 юни 2008 17:30 Агенция "Фокус"Анкара. Турският министър на правосъдието Али Шахин заяви, че вчерашното решение на Върховния касационен съд /ВКС/ за отмяна на даденото от 11-ти състав на съда за тежки престъпления в Анкара разрешение на жандармерията да извършва “техническо проследяване и подслушване”, ще се разпростре и до Националната разузнавателна организация /МИТ/ и до Генералната дирекция по сигурността /ГДС - контраразузнаването/, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. “Мисля, че вчерашното решение на ВКС е доста по-широко. Личната ми оценка е, че формата на това решение е да обхване също МИТ и ГДС”, посочи Али Шахин.
Валутните резерви на Турция намаляха на 74 млрд. долара05 юни 2008 16:39 Агенция "Фокус"Анкара. Валутните резерви на Турция са намалели с 4,262 милиарда долара през седмицата 23 – 30 май и вече възлизат на 74,052 милиарда долара, предава информационната агенция АНКА. Няма промяна в златните резерви на централната банка на Турция и те остават на равнището от 3,492 милиарда долара. По този начин общо златните и валутните резерви на Турция са намалели през последната седмица на май от 81,806 милиарда долара на 77,544 милиарда долара.
АФП: Турция и Иран координират действията си в борбата с кюрдските бунтовници05 юни 2008 16:28 Агенция "Фокус"Истанбул. Турция и Иран координират действията си в борбата с кюрдските бунтовници в Северен Ирак чрез съвместни военни и разузнавателни операции, съобщи турски генерал, цитиран от АФП. “Когато те предприемат действия, ние правим същото. Те организират операции от иранската страна на границата, а ние – от турската”, заяви генералът, цитиран от турски медии. “Работим съвместно с Иран в този регион. Обменяме и информация”, допълни той.
Hяма да позволим пред Турция да бъдат поставяни пречки, каза началникът на Генералния щаб05 юни 2008 16:22 Агенция "Фокус"Истанбул. Началникът на турския Генерален щаб армейски генерал Яшар Бююканът заяви, че се следят със загриженост “фокусите за разваляне на демократичната и светска структура на Турция”, за поставяне на пречки пред Република Турция, но законните органи на страната никога няма да позволят това, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Яшар Бююканът направи встъпителното изказване на международен симпозиум в обединените военни академии в Истанбул на тема “Близкият изток: неизвестностите на бъдещето и проблемите на сигурността”. Началникът на турския Генерален щаб подчерта, че със своята светска и демократична структура Турция е елемент на стабилност и балансираност в региона.


В турския град Ерзурум задържаха 8 привърженици на организацията “Хизб ут-тахрир”
05 юни 2008 16:05 Агенция "Фокус"
Ерзурум/Анкара. 8 души за задържани в Ерзурум по обвинение за членство в терористичната организация “Хизб ут-тахрир”, предаде Анадолската агенция. При претърсването на домовете и работните места на задържаните са били иззети 3 200 документа, предназначени за разпространение в Източен Анадол.

Агенция “Фокус” припомня, че организацията е създадена през 1953 година и има сунитски характер. Тя е обявена за терористична и е забранена в някои арабски и азиатски страни. Тя е особено активна на запад. Събранията на организацията са обикновено мирни.

Основният пай от държавните средства за водоснабдяване и инфрастурктура ще отидат в Югоизточен Анадол
05 юни 2008 15:48 Агенция "Фокус"
Анкара. 30 % от средствата, предвидени за населени места в Турция, които нямат пътища и вода, отиват в Източен и Югоизточан Анадол, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Най-големият процент социални помощи, отделяни от държавата съобразно числеността на жителите също ще отиде в тези региони. Също с приключването на проекта ГАП за развитие на Югоизточен Анадол ще бъде изградена водоснабдителна и поливна мрежа пак в тези региони, посочва телевизията.

Още един обвиняем е задържан в Истанбул по “случая” Ергенекон
05 юни 2008 15:24 Агенция "Фокус"
Истанбул. Още един обвиняем е задържан по случая “Ергенекон”, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Републиканският прокурор Зекерия Йоз, който води разследването по случая, даде разрешение за задържането на Бехич Гюрджихан, собственик на интернет сайт. Гюрджихан, който беше разпитван и преди това, беше задържан в дома си в Юскюдар от екипи на отдела за борба с тероризма. В рамките на разследването, което тече вече месеци наред, мярка за задържане беше постановена за генерала в пенсия Вели Кючюк, за лидера на Работническата партия Догу Перинчек и за още 48 обвинени. Задържаният Бехич е син на пенсионирания генерал Али Ихсан Гюрджихан. Разследването продължава.

ПКК е в голям хаос и е раздирана от конфликти, каза генерал Ергин Сайгун
05 юни 2008 15:02 Агенция "Фокус"
Анкара. Заместник-началникът на Генералния щаб на Турция армейски генерал Ергин Сайгун заяви, че след турската операция Кюрдската работническа партия /ПКК/ е в състояние на голям хаос и разбъркване от горните до долните етажи, пише турският вестник “Заман”. На симпозиум за Близкия Изток, който се провежда днес в Анкара, генерал Сайгун каза, че от месец декември насам в организацията се изживява голяма криза. Членовете й се извозват с камиони и бели тойоти в райони, които не са ударени от турските части. Организацията е раздирана от вътрешни конфликти, като по-низшите обвиняват високопоставените членове, че лежат върху пари от трафик на наркотици.

Цяла Турция е поставена под наблюдение и следене, заявиха от опозиционната ПНД в Турция
05 юни 2008 14:42 Агенция "Фокус"
Анкара. Заместник-председателят на Партията на националистическото движение /ПНД/ в Турция и депутат от Мерсин Мехмет Шандър заяви във връзка с подслушването на телефонни разговори, че правителството се намира в безсилие по този въпрос, пише турският вестник “Хюриет”. Шандър посочи, че това безсилие и неспособност на правителството не подобават на Турция. Той посочи, че от месеци наред цялата държава е поставена под подслушване и следене, което е недопустимо. По въпроса за заседанието на Конституционния съд по искането за отмяна на промените, засягащи носенето на забрадки в университетите, представителят на ПНД заяви, че ПСР е нарушила споразумението между двете партии по този въпрос. Той изтъкна обаче, че този проблем съществува и трябва да бъде решен по справедлив начин.

НРП е в шок: Дениз Байкал и Йондер Сав бяха посрещнати с големи протести в Диарбекир
05 юни 2008 14:09 Агенция "Фокус"
Диарбекир. Лидерът на Народнорепубликанската партия /НРП/ в Турция Дениз Байкал беше посрещнат с протести в Диарбекир, където пристигна за заседанието на Централния изпълнителен съвет на партията, пише турският вестник “Заман”. Пред хотел “Клас”, където трябваше да се състои заседанието, граждани на Диарбекир, които скандираха “Да бъде разрушена НРП”, нападнаха Байкал и генералния секретар Йондер Сав. Протестиращите осъдиха Сав за думите му за пророка Мохамед и и го призоваха да се извини и да подаде оставка, пише вестникът.

Премиерът на Русия Владимир Путин покани турския премиер Ердоган на официално посещение в Москва
05 юни 2008 13:49 Агенция "Фокус"
Москва/Анкара. Премиерът на Русия Владимир Путин покани премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган на официално посещение в Москва, пише турският вестник “Милиет”. Според съобщение на пресцентъра на премиера на Русия Путин и Ердоган са разговаряли по телефона вчера за двустранните отношения и се споразумели за засилване на диалога в търговската, икономическата и енергийната област. Двамата са засегнали и решението на Русия да спре вноса на турски зеленчуци и плодове от Турция заради съдържащи се вредни вещества, но не са влезли в подробности по проблема. В края на разговора Путин е поканил официално Ердоган да посети руската столица.

Държавният департамент призова Турция да засили усилията си в борбата с трафика на хора
05 юни 2008 13:07 Агенция "Фокус"
Вашингтон/Анкара. Държавният департамент на САЩ в годишния си доклад за борбата с трафика на хора призова Турция да засили усилията си в тази насока, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. В частта за Турция в доклада се посочва, че Турция е една от страните, в която са най-разпространени международният трафик на жени с цел сексуална експлоатация и трафикът на деца. Докладът сочи, че Турция е една от страните, която не посреща необходимите стандарти за борбата с трафика на хора, но отбелязва, че през 2007 година все пак е нараснал броят на осъдените за подобно престъпление. Според доклада Турция е благоприятна територия за трафик на жени и деца от Русия, Украйна, Молдова, Беларус, България, Киргизстан, Турскменистан, Узбекистан, Азербайджан, Грузия и Румъния. Държавният департамент поставя изисквания пред Турция за оказване на по-активна помощ на жертвите на трафика на хора; за организиране на обществени кампании в тази връзка; налагане на необходимите наказания на турски служители, съучастници в трафика на хора.

“Сабах”: Решението по делото срещу ПСР ще бъде окончателно, каза Али Бабаджан
05 юни 2008 12:38 Агенция "Фокус"
Вашингтон/Анкара. Министърът на външните работи на Турция Али Бабаджан заяви, че решението на Конституционния съд по делото за забрана на Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ ще бъде окончателно, пише турският вестник “Сабах”. По време на срещата си в Атлантическия съвет във Вашингтон Бабаджан посочи, че трябва да се спазват основни принципи като разделението на силите, независимостта на правосъдието и доверието в правосъдието по повод делото. Според него не може да се определи кога ще приключи делото, но трябва да се знае, че решението ще бъде окончателно и независимо дали ще е положително или не, всички трябва да се съобразят с него, пише вестникът.

Турската армия съобщи, че работи с Иран по удари срещу ПКК
05 юни 2008 12:35 Агенция "Фокус"
Истанбул. Турските военни си сътрудничат с Иран за обмен на информация и координиране на съвместни удари срещу Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, съобщи днес високопоставен турски генерал, предаде агенция Ройтерс.
Генерал Илкер Башбук, главнокомандващ сухопътните сили на Турция, заяви, че Иран и Турция не са извършвали общи нападения срещу ПКК през последните месеци, но ще го направят, ако се наложи.

“Милиет”: Генерал Яшар Бююканът засегна проблемите на Близкия Изток и борбата с ПКК на симпозиум в Анкара
05 юни 2008 12:14 Агенция "Фокус"
Анкара. Началникът на Генералния щаб на Турция армейски генерал Яшар Бююканът на симпозиум за Близкия Изток засегна проблемите, които съществуват в Близкия Изток и Турция, пише турският вестник “Милиет”. На симпозиума, организиран от Центъра за стратегически проучвания към Генералния щаб, Бююканът попита дали външните сили разпалват сблъсъците в Близкия Изток. Той изтъкна, че страната с най-много проблеми в региона е Ирак и трябва да се подхожда изключително внимателно към нея. “Всякакви промени в Ирак ще повлияят и върху Турция”, каза високопоставеният турски военен. Той посочи също, че Сирия ще е една от страните, които ще бъдат ключ за мира в Близкия Изток. Бююканът засегна и подкрепата, която получава Кюрдската работническа партия /ПКК/ отвън. Той попита как терористичната организация осигурява средствата за оръжие и съществуването си. Не може да се затварят очите за търговската дейност, която тя развива, защото отговорност за това носят всички.

“Милиет”: Има недостиг на работна ръка в обслужващата и производствената сфера в Турция, сочи проучване
05 юни 2008 11:42 Агенция "Фокус"
Анкара. Според проучване на Съвета за труда в Турция в сферата на услугите има голям недостиг на работна ръка, пише турският вестник “Милиет”. Най-голям е недостигът от работeщи в сферата на хигиената, текстилната промишленост и други производствени сфери, както и в търговската сфера. Недостиг съществува и от служители в органите са сигурност, машинисти, механици и монтьори. Работодателите търсят за свободните позиции нито много образовани, нито необразовани кандидати. Двете групи, които са предпочитани, са завършилите някакво образование или специализация след гимназия и завършилите професионални гимназии. Според проучването сферите, в която най-голяма заетост имат мъжете, са чистотата, транспорта, строителството, системата на сигурност, а при жените най-голяма е заетостта като секретари и технически сътрудници в офиси. Картината от проучването показва 77 % заетост за мъжете и 23 % за жените в национален мащаб. Според проучването работодателите се затрудняват да намерят достатъчно персонал за посочените сфери. Нуждата от квалифицирана работна ръка ще се увеличи още повече в следващите 12 месеца, тъй като ще бъдат открити още работни места. Основният процент от нея ще е необходим за текстилната промишленост, производството на автомобили и други транспортни средства и в сферата на обслужването, сочи изследването.

За турското МВР важното е да се действа в рамките на закона, каза Бешир Аталай по повод решение на ВКС
05 юни 2008 11:23 Агенция "Фокус"
Анкара. За нас важното е да останем в рамките на закона – това каза министърът на вътрешните работи Бешир Аталай по повод решението на Върховния касационен съд /ВКС/ да отмени даденото от 11-ти състав на съда за тежки престъпления в Анкара разрешение на жандармерията да извършва “техническо проследяване и подслушване” в рамките на жандармерийския район на територията на цяла Турция, предава Анадолската агенция. “Това е едно съдебно решениеq предишното също беше съдебно решение, за нас важното е да останем в рамките на закона, каза министърът.

ДХА: Специалният пратеник на Турция за Ирак се срещна с Джалал Талабани
05 юни 2008 11:04 Агенция "Фокус"
Багдад/Анкара. Специалният пратеник на Турция за Ирак Мурат Йозчелик бе приет от иракския президент Джалал Талабани в Багдад, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ /ДХА/. След срещата беше оповестено, че е било разгледано развитието и задълбочаването на сътрудничеството между двете страни по различни въпроси. Не се дават подробности за съдържанието на разговорите.

Започна заседанието на турския Конституционен съд по делото за мюсюлманските забрадки
05 юни 2008 10:46 Агенция "Фокус"
Анкара. Започна заседанието на Конституционния съд по заведеното дело за отмяна на промените в конституцията, осигуряващи свободното носене на мюсюлмански забрадки в турските университети, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Преди това върховните съдии ще разгледат постъпилите в съда различни други шест жалби. Ще има и първо разглеждане на искането на основната опозиционна Народнорепубликанска партия да бъдат анулирани някои текстове от закона за поощряване на туризма.
Решението по делото за забрадките ще вземат 11-те действителни членове на Конституционния съд. Ако някои от тях отсъства, неговото място ще бъде заето от най-старшия от четиримата резервни членове на върховния съд, посочва телевизията.

ДХА: Нов смъртен случай в Турция от Кримска треска
05 юни 2008 10:36 Агенция "Фокус"
Ризе. Причината за смъртта на 65-годишен човек от турската провинция Ризе преди 20 дни е заболяване от Кримска-конго хеморагична треска /ККХТ/, предизвикано от ухапване от кърлеж, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ /ДХА/. Първоначално мъжът бил лекуван в държавната болница в град Ризе, откъдето го преместили в университетската болница в Трабзон. Изпратените в Анкара кръвни проби са показали заболяване от Кримска треска. Мъжът е живеел на село и се е занимавал със земеделие и животновъдство.

Опозицията в Турция поиска разследване на премиера и вътрешния министър заради подслушването
05 юни 2008 10:32 Агенция "Фокус"
Анкара. Основната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ поиска разследване на премиера Реджеп Тайип Ердоган и на министъра на вътрешните работи Бешир Аталай заради скандалите с подслушването в Турция, предава Анадолската агенция. Мотивите на опозицията са формулирани като “нарушаване на неприкосновеността на личния живот и затваряне на очите пред случаи на нейното нарушаване”. Искането е подписано от заместник-председателя на парламентарната група на НРП Кемал Кълъчдароглу и още 56 депутати на партията и е депозирано в деловодството на парламента.

“Милиет”: Правим всичко с цел подобряване условията за всички турски граждани, каза Али Бабаджан
05 юни 2008 10:32 Агенция "Фокус"
Вашингтон/Анкара. Министърът на външните работи на Турция Али Бабаджан заяви, че всички реформи, които се правят през последните 5 години в Турция целят подобряване на условията за всички турски граждани без разлика на вяра и етническа принадлежност, пише турският вестник “Милиет”. Бабаджан, който започна официалните си срещи във Вашингтон със среща в Атлантическия съвет, не обясни какво е имал предвид с отговора си, че в Турция и мюсюлманското мнозинство има проблеми, който даде на журналист в Брюксел миналата седмица. На срещата той изтъкна, че са направили много неща, но предстои да се направят още. “Пред нас стои голям списък от предстоящи реформи. Моята партия и правителство имат полза от напредъка”, каза турският външен министър, пише вестникът.

Коктейли “Молотов” бяха хвърлени в електроразпределителното дружество ТЕДАШ в турския град Юксекова
05 юни 2008 10:28 Агенция "Фокус"
Хаккяри. Неизвестни лица са хвърлили три коктейла “Молотов” снощи към 23 часа в сградата на държавното електроразпределително дружество ТЕДАШ в околия Юксекова на провинция Хаккяри, Югоизточна Турция, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ /ДХА/. Счупени са прозорци на първия етаж на четириетажната сграда, откъдето е предизвикан пожар. Дежурните в сградата веднага са забелязали пожара и бързо са го потушили. Нанесени са незначителни материални щети. Полицията е предприела широкомащабна операция за залавяне на извършителите.

Турция ще получава от Азербайджан част от необходимия й природен газ
05 юни 2008 10:19 Агенция "Фокус"
Нахичеван/Анкара. Премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Азербайджан ще направи необходимото за задоволяване на част от нуждите на Турция от природен газ, предава Анадолската агенция. Ердоган каза това на съвместна пресконференция с президента на Азербайджан Илхан Алиев след среща насаме с него и преговори между турска и азербайджанска правителствена делегациа в Нахичеван, Азербайджан. Ердоган подчерта, че без взаимна солидарност между двете страни не е възможно реализиране на разбирането за “две различни държави – един народ”. Турският премиер отбеляза, че не случайно срещата се провежда именно в Нахичеван.
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев посочи, че поведението на двете страни по всички въпроси “напълно се покрива”.

“Сабах”: Японският император Акихито даде официален обяд в чест на Абдуллах Гюл и съпругата му
05 юни 2008 10:00 Агенция "Фокус"
Токио/Анкара. Президентът на Турция Абдуллах Гюл беше приет от японския император Акихито в императорския дворец, пише електронното издание на турския вестник “Сабах”. Император Акихито и императрица Мичико посрещнаха турската президентска двойка на входната врата на двореца. След това турският президент и император Акихито са имали 20-минутна среща в присъствието на съпругите си, след което в чест на високопоставените турски гости е бил даден официален обяд. На обяда са присъствали и министрите Мехмет Шимшек, Кюршад Тюзмен, първият заместник-министър на външните работи Ертугрул Апакан, както и посланикът на Турция в Токио Сермет Атаджанлъ, пише вестникът.

Анадолска агенция: ВКС отмени съдебното разрешение жандармерията да подслушва

05 юни 2008 09:56 Агенция "Фокус"
Анкара. Девето наказателно отделение на Върховния касационен съд /ВКС/ отмени даденото от 11-ти състав на съда за тежки престъпления в Анкара разрешение на жандармерията да извършва “техническо проследяване и подслушване” в рамките на жандармерийския район на територията на цяла Турция /практически – извън населените места – бел. на “Фокус”/, предава Анадолската агенция. Решението на ВКС е взето с пълно единодушие.

“Хюриет”: Необходимо е време за реализацията на предавания на кюрдски език, каза турски министър
05 юни 2008 09:39 Агенция "Фокус"
Анкара. Държавният министър Мехмет Айдън заяви, че привеждането в изпълнение на решението турската национална телевизия да излъчва на кюрдски език и други езици ще отнеме време, пише турският вестник “Хюриет”. Айдън посочи пред журналисти в парламента, че реализацията на решението за предавания на кюрдски не е толкова лесно, защото първо трябва да се подготви основата за това. “Необходими са специалисти, които знаят добре тези езици и хора, които могат да правят предавания. В противен случай начинанието ще бъде мъртвородено”, каза турският министър.

Турски печат: Споразумението с Азербайджан, визитата на Абдуллах Гюл в Токио и атаката на НРП към ЮИ Анадол
05 юни 2008 09:21 Агенция "Фокус"
Анкара. Посещението на президента на Турция Абдуллах Гюл в Япония, посещението на премиера Реджеп Тайип Ердоган в Нахичеван /Азербайджан/, решението, което Конституционният съд днес трябва да вземе по делото за отмяна или отлагане на конституционните промени, позволяващи носенето на забрадки в университетите, “атаката” на Народнорепубликанската партия /НРП/ към Югоизточен Анадол са сред основните теми в турския печат днес. Вестник “Хюриет” в публикация, озаглавена “Колкото искаме газ”, се цитират думите на премиера Ердоган за визитата му в Азербайджан. Той посочва, че срещата му с президента на Азербайджан Илхам Алиев е била историческа и е било постигнато споразумение Турция да получава газ колкото й е необходим през газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум. Двамата са постигнали съгласие да бъде решен и въпросът с визите за турски граждани, пътуващи за Азербайджан. Вестник “Заман” в публикацията си “Азербайджан ще решава проблема с недостига на газ в Турция” също се спира на срещата на турския премиер Ердоган и азербайджанския президент Илхам Алиев в Нахичеван. Изданието отбелязва, че на срещата между двамата са били взети важни решения за двете държави.
Вестник “Радикал” се спира на посещението на лидера на НРП Дениз Байкал в Югоизточен Анадол. Вестникът цитира изказването на Байкал в Шанлъурфа, че различната етническа принадлежност не вреди на държавата. “Етническата идентичност е едно достойнство. Ще се обичаме един друг, ще бъдем едно и заедно. Ще стоим далеч от тероризма”, е заявил турският политически лидер.
Вестник “Сабах” се спира на сърдечното посрещане на турската президентска двойка от японска страна. Вестникът отбелязва, че в чест на посещението им в театър “Гиглио Шоу” е бил представен спектакъл с традиционни турски танци. Вестник “Милиет” пише, че Абдуллах Гюл е първият турски държавен глава, осъществил официално посещение в Япония. Всекидневникът цитира думите на Гюл при пристигането му в Токио, че визитата му е благоприятен шанс за засилване на икономическите и културните връзки между двете страни.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP