Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турски авиопревозвач иска 105 нови самолета



Снимка: airplane-pictures.net

В рамките на плановете си за експанзия турската авиокомпания Turkish Airlines планира да купи до 105 нови машини. Поръчката ще бъде дадена на един от двата гиганта в областта на самолетостроенето Airbus и Boeing, съобщи австрийският бизнес вестник Wirt-schaftsblatt. 35 от новите машини ще са за дълги разстояния, а 70 - за средни и кратки. Сред проучваните възможности са моделите А350, А330 и А320 на Airbus и 787, 777 и новото поколение 737 на Boeing.
Компанията Turkish Airlines, от която близо половината е собственост на държавата, принадлежи към десетте най-големи авиопревозвачи в Европа. Гигантът вече е проявил интереса си към дял от 49% в босненската авиокомпания BH Airlines. Turkish Airlines имаше интерес и към Austrian Airlines, но пропусна срока за подаване не писмено предложение.
Турската икономика отбелязва бърз растеж и ние очакваме, че пазарът ще се разшири значително през следващите 20 години с темпове, надхвърлящи от два до два и половина пъти тези в Европа, коментира пред агенция Reuters Ранди Тинсет, вицепрезидент на маркетинговия отдел на Boeing за граждански самолети.

монитор,15.10.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP