Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,07.10.08

Овчар пострада тежко при експлозия на мина в Югоизточна Турция
07 октомври 2008 | 15:42 | Агенция "Фокус"
Сиирт. Тежко пострадал от експлозия на мина овчар е в болница в Диарбекир с опасност за живота, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Взривът откъснал десния крак на мъжа. Овчарят настъпил мина, заложена от терористичната организация ПКК. Инцидентът станал в околия Первари на провинция Сиирт, Югоизточна Турция.

ПКК е терористична организация и САЩ искат тя да бъде ликвидирана, каза говорител на Държавния департамент
07 октомври 2008 | 15:08 | Агенция "Фокус"
Вашингтон/Анкара. Кюрдската работническа организация /ПКК/ е терористична организация и САЩ искат тя да бъде ликвидирана, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Робърт Ууд, предаде Анадолската агенция. На редовна пресконференция в Държавния департамент Робърт Ууд беше запитан за последното нападение на ПКК срещу турски обект. Ууд каза, че възприемат ПКК като терористична организация и както вече е известно са осъдили нападението. На запитване на журналист как ще отговорят на предложението от страна на Турция за тристранна среща между Турция, Ирак и САЩ за борбата срещу ПКК той каза, че на този етап към тях няма отправено подобно предложение, но ще направят необходимото, ако такова се появи. Ууд посочи, че ситуацията в Ирак е сложна и има напрежение между отделните групи – между кюрдите и централното правителство, кюрдите и арабите. САЩ не биха искали етническо противопоставяне и за да не допуснат това, ще направят каквото зависи от тях.

ДХА: Общински съветници от управляващата и от прокюрдската партия в град Сиирт се сбиха
07 октомври 2008 | 14:44 | Агенция "Фокус"
Сиирт.Общински съветник от управляващата Партия на справедливостта и развитието и общински съветник от прокюрдската Партия на демократичното общество се сбиха на редовната месечна сесия на общинския съвет в град Сиирт, Югоизточна Турция, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ /ДХА/. Двамата не могли да се разберат за действията на общината за решаване на проблемите с водоснабдяването в града и прибегнали към юмручните аргументи. Наложило се другите съветници да се намесят, за да разтърват и успокоят.

В Турция ще бъдат формирани 6 бригади командоси от професионални войници за борба срещу тероризма
07 октомври 2008 | 14:43 | Агенция "Фокус"
Анкара. Смъртта на 15-те турски военнослужещи при нападението на Кюрдската работническа партия /ПКК/ срещу граничната застава Актютюн отново постави на дневен ред спора за изграждане на професионална армия, пише електронното издание на турския вестник “Заман”. От 2009 година войниците и сержантският състав няма да вземат участие в борбата срещу тероризма. Срещу тероризма ще воюват специални войници, които са преминали обучение като командоси. В турските въоръжени сили ще бъдат създадени 6 бригади от командоси от професионални войници. Така ще бъде въведена смесената система на професионалните войници и задължителната военна служба за мъжете. Първата крачка в използването на професионални войници в борбата срещу тероризма беше направена през 2007 година с формиране на част от 1540 професионални войници. Професионалните войници, които ще бъдат изпращани за борба в трудните условия на Югоизточен Анадол ще бъдат подготвяни от опитни военни в определените военни училища, пише вестникът.

Всяка пета кола в Турция е на възраст над 20 години
07 октомври 2008 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Анкара. Една от всеки пет коли, които се движат по пътищата в Турция, е на възраст над 20 години, пише вестник “Хюриет”. По данни на Комитета за статистика на Турция в края на 2007 г. в страната са били регистрирани близо 13,023 милиона превозни средства. От тях близо половината, или над 6,472 милиона, са автомобилите.
От всички регистрирани превозни средства над 2,832 милиона са на възраст най-малко 20 години. Това представлява 21,74% от превозните средства в Турция. От превозните средства в движение 12,3% или 1,603 милиона превозни средства са на възраст над 27 години.

"Хюриет”: Близо един месец няма известие от отвлечен от ПКК бизнесмен
07 октомври 2008 | 14:24 | Агенция "Фокус"
Тунджели. Близо едни месец няма никакво известие от отвлечения на 14 септември в провинция Тунджели, Централна Турция, бизнесмен и член на областното ръководство на управляващата Партия на справедливостта и развитието Али Ашкън, пише вестник “Хюриет”. Засега без никакъв резултат продължават усилията за издирване на бизнесмена, отвлечен в района на неговата кариера за пясък. Представителят на Дружеството за защита на човека за Тунджели адвокат Баръш Йълдъръм отправи настоятелен призив отвлеченият бизнесмен да бъде освободен и заяви, че това трябва да стане без да се поставят никакви условия.

Над 510 кг наркотици са заловени в Диарбекир
07 октомври 2008 | 14:21 | Агенция "Фокус"
Диарбекир. Общо 510,370 кг наркотици са заловили екипи на отдела за борба с организираната престъпност и с контрабандата при две операции, пише електронното издание на вестник “Заман”. Първата операция е била насочена срещу занимаващи се с търговия на наркотици общо на територията на провинция Диарбекир. При нея са заловени 415,370 кг наркотици и са арестувани четирима души, от които двама са обществени служители. Втората операция е била срещу организиране на доставки на наркотици за западните турски провинции. Заловени са 95 кг наркотици и са задържани петима души, от които трима са арестувани и изпратени в затвора.

Ще направим каквото поискат от нас силите за сигурност в борбата срещу тероризма, каза турският премиер
07 октомври 2008 | 14:15 | Агенция "Фокус"
Анкара. Каквото поискаха от нас като правителство силите за сигурност в борбата срещу тероризма, всичко изпълнихме, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, пише електронното издание на турския вестник “Милиет”. На заседание на парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ Ердоган коментира последното нападените на Кюрдската работническа партия /ПКК/ и проблема с тероризма. Той допълни, че като правителство ще направят всичко каквото се поиска и след това. Ердоган посочи, че тероризмът е феномен, който не е известно къде и кога ще нанесе удар и борбата срещу него не е лесна. “Обикалял съм района няколко пъти по въздух и по суша и знам колко са трудни условията, при които водят борба нашите сили за сигурност”, каза Ердоган. Той добави, че ще подкрепят проектите, които предложат силите за сигурност в тази борба и припомни, че са поискали преди година разрешение за трансгранична операция в Северен Ирак и парламентът е дал подобно разрешение за една година. Сега отново има същото искане, каза той, и добави, че утре ще бъде гласувано да бъде продължена операцията срещу ПКК. Турският премиер предупреди никой да не прави политика чрез и през тероризма. “Не може да се прави политика чрез кръвта, чрез смъртта”, каза той и добави, че онези, които не призовават терористичната организация да се откаже от тероризма, не могат да призовават и правителството да спре борбата си за нейното ликвидиране.

Индексът на Истанбулската фондова борса се повиши на сутрешния сеанс
07 октомври 2008 | 14:12 | Агенция "Фокус"
Истанбул. На сутрешния сеанс на Истанбулската фондова борса е повишен с 0,02% националният индекс 100, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Повишението е със 7,88 пункта и борсовата търговия е приключила на ниво на индекса от 31 582 пункта. Вчера индексът на Истанбулската фондова борса приключи на нивото от 31 574,74 пункта, като по време на борсовата търговия варираше от 31 182,40 до 32 491,99 пункта.

Турция трябва да създаде зона за сигурност в Северен Ирак, каза Девлет Бахчели
07 октомври 2008 | 13:54 | Агенция "Фокус"
Анкара. Лидерът на Партията на националистическото движение /ПНД/ Девлет Бахчели заяви, че Турция трябва да изгради в Северен Ирак район за сигурност, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. “Правителството трябва да прояви политическа воля за незабавно осъществяване на трансгранична операция на турската армия и за създаване на зона за сигурност в северните части на Ирак, за да не се допуска терористи да проникват в Турция”, подчерта лидерът на ПНД.
Девлет Бахчели говори на първото за новата законодателна година заседание на парламентарната група на ПНД и на първо място засегна въпроса за тероризма, посочва телевизията.

Турски танков батальон проведе учение и бойни стрелби в провинция Шърнак
07 октомври 2008 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Шърнак. Турски танков батальон проведе учение с бойни стрелби в околия Силопи на провинция Шърнак, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Стрелбите с бойни боеприпаси продължили три часа. След учението бойните техника и личният състав са се завърнаха в казармения район в околия Силопи.

Турският премиер призова за търпение и единство и предупреди ПКК, че няма да успее в целите си
07 октомври 2008 | 13:35 | Агенция "Фокус"
Анкара. Обръщам се съвсем открито към онези, които не харесват посоката, към която върви днес Турция и искат да променят тази посока, че това е посоката, показана от народната воля, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган на заседание на парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ днес. Това пише електронното издание на вестник “Заман”. Заседанието на парламентарната група на ПСР започна с почитане на паметта на загиналите турски войници при нападението на граничната застава Актютюн. Ердоган призова към търпение семействата и близките на загиналите и се обърна към 70-те милиона граждани на Турция да запазят единство и търпение. “За да спрем тази болка, призовавам открито и ясно: да оставим настрана всички разногласия и да бъдем единни и едно цяло”, каза премиерът пред своите съпартийци. “Ние няма да се откажем от братството помежду си, от вярата си, от единството си, от светините си заради тази терористична организация, която е враг на живота, враг на сърцата, враг на душите, враг на единството на страната. Нападателите, които посягат на братството ни, на разбирателството ни, на любовта ни, на духа ни за подкрепа, рано или късно ще бъдат изолирани от територията на тази страна”, продължи турският премиер. Ердоган изтъкна, че прицел на терористичната организация са не само турските войници, а приятелството, разбирателството и братството сред този народ. Той изтъкна, че мишена на нападението е активната дипломатическа роля, която играе Турция в региона, нейната стабилност и сигурност.

Турски вицепремиер даде зелена светлина за идеята за буферна зона срещу терористите от ПКК
07 октомври 2008 | 13:15 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският вицепремиер Джемил Чичек даде зелена светлина за идеята за буферна зона срещу терористите от ПКК и посочи, че “е необходимо постоянно да бъде държана под наблюдение тази беля, наричана тероризъм”, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”. Джемил Чичек заяви, че този въпрос, както и всички актуални аспекти на борбата срещу тероризма ще бъдат подробно разгледани на заседанието на Висшия съвет за борба с тероризма на 9 октомври.

Турция може да предприеме трангранична операция в Ирак, "ако е необходимо", каза премиерът
07 октомври 2008 | 12:42 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че Турция ще предприеме военна операция в Северен Ирак срещу терористичната организация ПКК, “ако е необходимо”, съобщава електронното издание на вестнк “Хюриет”.
Ердоган е заявил това днес в Анкара на заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Турският парламент ще обсъжда утре удължаването на срока на разрешението за трансгранична операция срещу ПКК
07 октомври 2008 | 12:21 | Агенция "Фокус"
Анкара. Утре парламентът на Турция ще разглежда удължаването на срока на действие на разрешението за трансгранична операция срещу Кюрдската работническа партия /ПКК/ в Северен Ирак, пише турският вестник “Заман”. Едногодишният срок на разрешението изтича на 17 октомври. След нападението срещу граничната застава Актютюн, при което загинаха 15 турски войници, решението за удължаване на срока ще мине безпроблемно, коментира вестникът.

“Заман”: Областният председател на прокюрдската ПДО в Анкара е бил задържан
07 октомври 2008 | 12:09 | Агенция "Фокус"
Анкара. Председателят на областната организация на прокюрдската Партия на демократичното общество /ПДО/ в Анкара Исмаил Анджъ беше задържан, пише електронното издание на турския вестник “Заман”. Според изнесената информация Анджъ е бил задържан в дома си тази сутрин при операция на жандармерийски екипи. Задържането е разпоредено в рамките на провеждано разследване от полицията.

“Хюриет”: Два женски трупа са намерени в провинция Хаккяри, Югоизточна Турция
07 октомври 2008 | 11:55 | Агенция "Фокус"
Хаккяри. Два женски трупа са били намерени в околия Юксекова, провинция Хаккяри, Югоизточна Турция, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”. Труповете са били открити край пътя до село Гюрдере. На мястото са пристигнали жандармерийски екипи, които са започнали разследване по случая. Труповете, за които е било установено, че са на чужденки, са били отнесени в болницата в Юксекова за аутопсия, пише вестникът.

“Хюриет”: Турските самолети изпълниха мисията си при нападението срещу позиции на ПКК в Турция и Северен Ирак
07 октомври 2008 | 11:49 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турските бойни самолети, които бомбардираха днес позиции на ПКК в Турция и Северен Ирак, изпълниха мисията си и се завърнаха невредими в базата си, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”. Самолетите бомбардираха 21 позиции на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в Северен Ирак и в югоизточната част на Турция рано днес, се казва в съобщение на турската армия. Целите на нападението са били в района Авашин-Басиан в Северен Ирак, както и в планините Бузул и Ики Яка в Югоизточна Турция.
Турската армия засили операциите си срещу терористите от ПКК, след като 17 турски военнослужещи загинаха при нападение на ПКК срещу граничната застава Актютюн, отбелязва изданието. Утре парламентът на Турция ще обсъжда искането на правителството да бъде удължено с една година разрешението за трансгранични военни операции на турската армия в Северен Ирак.

“Хюриет”: Започна гледането на делото за убийството на италианската художничка Пипа Бакка
07 октомври 2008 | 11:38 | Агенция "Фокус"
Коджаели. Започна делото за убийството на италианската художничка Джузепина Паскуалина ди Маринео, известна като Пипа Бакка, която беше убита в Турция, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”. Подсъдим по делото за убийството на Пипа Бака е Мурат Караташ. Според обвинението той е качил в колата си италианската художничка, тръгнала на поход на мира в булчински тоалет, извършил е сексуално насилие над нея, след което я е удушил. Делото се гледа в Първи наказателен съд в Коджаели. 38-годишният Караташ беше доведен тази сутрин при засилени мерки за сигурност в сградата на съда. Преди съдебното заседание майката на убитата италианка Елена Манцони заяви, че няма предубеждения към турския народ заради преживяното злощастие. Тя посочи, че е благодарна на женските организации в Турция, които след насилието над дъщеря й са застанали зад нея и са започнали кампания срещу насилието над жените в Турция. Тя каза, че вярва в силата на турското правосъдие.
Художничките Пипа Бака и Силвия Моро бяха тръгнали от Милано на 8 март 2007 година на поход в булчински тоалети с послание за мир. Целта им беше да стигнат на автостоп и пеша от Милано през Балканите и Турция до Тел Авив. За последно обаче Бака беше видяна в Гебзе, провинция Коджаели на 31 март, а няколко дни по-късно тялото й беше намерено мъртво до село Тавшанлъ.

Джалал Талабани и Масуд Барзани предупредиха ПКК “да не използва територията на Ирак”
07 октомври 2008 | 11:34 | Агенция "Фокус"
Ербил/Анкара. Президентът на Ирак и председател на Патриотичния съюз на Кюрдистан Джалал Талабани и лидерът на местното кюрдско самоуправление в Северен Ирак и председател на Демократичната партия на Кюрдистан Масуд Барзани излязоха със съвместен призив към терористичната организация ПКК “да не използва северните части на територията на Ирак за разрушителни действия срещу съседните страни”, предава Анадолската агенция. На среща в провинция Селяхадин Талабани и Барзани са разгледали последните разрушителни действия на ПКК на турско-иракската граница и остро са ги порицали, пише турската агенция. Двамата лидери настояват ПКК да не използва северните части на Ирак като база за нападения срещу съседните страни.

“Заман”: Пропаганда на ПКК направи Си Ен Ен в репортаж от планината Кандил в Северен Ирак
07 октомври 2008 | 11:01 | Агенция "Фокус"
Анкара. Телевизия Си Ен Ен направи пропаганда на терористичната организация Кюрдска работническа партия /ПКК/ в репортажа си от лагери в планината Кандил в Северен Ирак, пише турският вестник “Заман”. Уж отправяйки послание за мир в репортажа си с високопоставени представители на ПКК, Си Ен Ен представи организацията като организация, воюваща за женските права, пише турският вестник. В репортажа се предават думите на терористката с кодово име Ренгин, която заявява, че воюват за правата на кюрдите и правата на жените. В репортажа се дава и разговор с ръководителя на въоръженото крило на организацията с кодовото име Бахоз Ердал.

АНКА: Турският парламент започва същинската си работа днес
07 октомври 2008 | 10:18 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският парламент започва същинската си работа днес след лятната ваканция и дългата ваканция за празника Рамазан, предава турската агенция АНКА. Наболелите проблеми на Турция и събитията от последните дни, които натовариха дневния ред на страната, ще затруднят сериозно парламента. Днес ще имат заседания парламентарните групи на Партията на националистическото движение /ПНД/, Партията на справедливостта и развитието /ПСР/, Партията на демократичното общество /ПДО/ и Народнорепубликанската партия /НРП/. Пред групите си партийните лидери ще представят анализ на политическите събития в страната.

"Хюриет": Турски бойни самолети бомбардираха 21 позиции на ПКК в Северен Ирак
07 октомври 2008 | 10:15 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турски бойни самолети бомбардираха 21 позиции на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в Северен Ирак и в югоизточната част на страната, пише електронното издание на вестник “Хюриет”. Операцията е предприета рано днес, сe казва в съобщение на турската армия.

АФП: Турски самолети са бомбардирали позиции на кюрдските сепаратисти
07 октомври 2008 | 10:04 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турски военни самолети са бомбардирали позиции на кюрдските сепаратисти на територията на страната и в Северен Ирак, предаде АФП, позовавайки се на турската армия.

Турски печат: Борбата срещу тероризма на ПКК – отново на първо място в дневния ред на Турция Devam

"Хюриет": Проблемът на страната не е тероризмът, каза Сюлейман Демирел
07 октомври 2008 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Анкара. Бившият президент Сюлейман Демирел заяви, че проблемът на Турция не е тероризмът, пише вестник “Хюриет”. Демирел участва в традиционна месечна беседа, организирана от фондацията “Велик Анадол” и говори на тема “Какво трябва да направи Турция по пътя си към новия световен ред”. На въпрос за борбата с тероризма Демирел отговори, че “проблемът на Турция не е тероризмът, а опасността от разцепване на страната; от създаване на независима държава на нейната сегашна територия”. По думите на бившия държавен глава“навън господства възгледът, че като че ли в Турция има турски граждани, които се оплакват от законите на Република Турция и заради това трябвало да бъдат спасени”. Демирел подчерта, че “не трябва да се допуска отдалечаване от самосъзнанието за съвместен живот на гражданите на Република Турция, независимо от тяхната етническа принадлежност”.

“Заман”, Турция: Премиерът посети войниците, ранени при нападението на ПКК срещу гранична застава
07 октомври 2008 | 09:39 | Агенция "Фокус"
Анкара. Премиерът Реджеп Тайип Ердоган посети военнослужещите, ранени при терористичното нападение на ПКК срещу граничната застава в околия Шемдинли на провинция Хаккяри, Югоизточна Турция, пише вестник “Заман”. Ранените - общо 20 военнослужещиq са настанени на лечение във Военномедицинската академия Гюлхане в Анкара. Посещението беше закрито за журналисти. Премиерът се придружаваше от министъра на вътрешните работи Бешир Аталай и от министъра на отбраната Веджди Гьонюл, отбелязва всекидневникът.

ДЖИХАН: Намерени са телата на двамата изчезнали сержанти при нападението на ПКК на турска гранична застава
07 октомври 2008 | 09:12 | Агенция "Фокус"
Анкара. Намерени са телата на двамата професионални сержанти, които бяха обявени за изчезнали след терористичното нападение на ПКК на граничната застава “Актютюн” на 3 октомври, предава информационната агенция ДЖИХАН. В съобщение в страницата в Интернет на Генералния щаб се посочва, че телата са били открити вчера от служители на силите за сигурност. Така броят на жертвите, дадени от турската армия при това нападение нараства, от 15 на 17 души. Други 20 военнослужещи са ранени, от които шестима -тежко.
Също вчера са намерени и телата на 9 от обезвредените при същото нападение терористи, посочва агенцията. Установено е, че четирима от тях са били чужденци.

”Заман”: Има безсилие в борбата срещу тероризма, смята турски опозиционен лидер
07 октомври 2008 | 09:04 | Агенция "Фокус"
Анкара. Лидерът на Народнорепубликанската партия в Турция Дениз Байкал заяви, че борбата срещу тероризма трябва да продължи с цялата решимост и абсолютна необходимост, пише турският вестник ”Заман”. Байкал отправи индиректни упреци към Партията на демократичното общество /ПДО/, изтъквайки, че не може да се затварят очите за тези, които тълкуват тероризма като извинение и искат той да остане незабелязван. Турският опозиционен лидер заяви, че не трябва да се пренебрегва обстоятелството, че лидерът на терористичната организация дава разпореждания от затвора и подчерта, че това няма нищо общо с демокрацията. Байкал посочи, че има безсилие в борбата срещу тероризма и показател за това е, че Северен Ирак не се довежда до положение на сигурна зона за Турция. Той призова да се вкара в действие активната дипломация за обезпечаване на сигурност в този район.

Парламентът на Турция ще обсъди доклад за чистотата на турския език
07 октомври 2008 | 08:45 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският парламент ще обсъди чистотата на турския език на първото си работно заседание от новата законодателна година, пише турският печат. Парламентарната година официално бе открита на 1 октомври. Днес ще бъде първото работно заседание, на което депутатите ще обсъдят изготвения доклад от специално създадената парламентарна анкетна комисия за запазване на чистотата на турския език. Комисията е формирана още от предишното ХХІІ Велико национална събрание на Турция. В доклада се прави анализ на навлизането на чуждици и развалянето на турския език и се предлагат конкретни мерки за запазване на чистотата и по-нататъшното развитие и обогатяване на езика.

”Хабертюрк”: Опозиционната НРП в Турция избира ръководство на парламентарната си група

07 октомври 2008 | 08:16 | Агенция "Фокус"
Анкара. Народнорепубликанската партия /НРП/ в Турция ще проведе избор за заместник-председатели на парламентарната група на партията и за членове на Ръководния съвет на групата и Съвета за групова дисциплина, пише електронното издание ”Хабертюрк”. Според партийния устав парламентарната група трябва да има трима заместник-председатели, деветима членове на Ръководния съвет на групата, седем членове на Съвета за групова дисциплина и двама контролиращи групата. Изборът ще бъде направен на заседанието на парламентарната група на 8 октомври, четвъртък.За заместник-председатели на парламентарната група вече обявиха, че ще се кандидатират Кемал Кълъчдароглу, Кемал Анадол и Хаккъ Суха Окай.

“Сабах”: Турският президент Гюл заминава за Финландия за месеца на турската култура
07 октомври 2008 | 07:57 | Агенция "Фокус"
Анкара/Хелзинки. Президентът на Турция Абдуллах Гюл заминава днес на официално посещение във финландската столица Хелзинки, пише турският вестник “Сабах”. Утре Абдуллах Гюл ще има среща с президента на Финландия Таржа Халонен, с премиера Матти Танели Ванханен, с председателя на парламента Саули Нинистьо и с бившия президент на Финландия и председател на независимата комисия за Турция Марти Ахтисаари. Турският президент ще участва и в откриването на финландско-турския бизнес форум и ще посети татарско-турския център.
На 9 октомври Гюл ще бъде в град Юваскула, където ще посети университета в града и ще участва в годишната конференция, организирана от Марти Ахтисаари. В Хелзинки Гюл ще участва още в мероприятията в рамките на месеца на турската култура. От Финландия на 9 октомври турският президент ще замине на тридневно официално посещение в Естония.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP