Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Обстановката по ГКПП

07 октомври 2008 | 08:01 | Агенция "Фокус"
Интензивен е трафикът по големите гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), съобщиха кореспондентите на Агенция “Фокус” от страната. Всички ГКПП-та са отворени.
В ремонт са част от трасетата на ГКПП "Гюешево", поради което пропускателната възможност на пункта е намалена.
Заради увеличен пътникопоток по трасето ГКПП-Капитан Андреево - ГКПП-Калотина, се препоръчват алтернативни маршрути през останалите ГКПП-та по границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево.

Затруднено е пропускането на ГКПП-Капъкуле - Капитан Андреево поради ремонт, предприет от турската страна на пункта.
Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново. Турските граждани, които пътуват от Европа, ще бъдат информирани за това при влизането им в нашата страна.

Трафикът по магистралите "Тракия" и "Хемус" е интензивен, както и този по главен път Е-79 в посока от София към Петрич и от София към Видин.
Възможно е натоварване на движението при тунелите по автомагистрала „Хемус”.
Необходимо е повишено внимание в района на Петолъчката край Сливен, на магистралата край Велико Търново, както и през проходите.
В крайно натоварения участък от международния път Е-79 между КПП- Владая и с. Драгичево, където редовно се образуват дълги бавнодвижещи се колони, за увеличаване на пропускателната способност ще се организира въвеждане на движение в две ленти в по-натоварената посока.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP