Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Невиждана Турция гостува в Пловдив

Танцът на дервишите е от 19.30 в Драматичния театър, билети няма

Автор plovdiv-online,06.10.08

По покана на областният управител.Тодор Петков на посещение в Пловдив са кметът на Антахия (древна Антиохия) г-н Мехмет Йелоглу и председателят на тамошната Търговска камара г-н Хикмет . Височайшите гости са под тепетата за официалното откриване на проекта „Невиждана Турция” – „Пътуване във времето” в 18.00 часа в „Тракарт Център” - Подлез Археологически. От 19.30 в Драматичен театър Пловдив ще се играе представлението СЕМА на въртящите дервиши от „Галата Мевлеви Ханеси” . Билети отдавна няма.

Galata Whirling Dervish Hall

В Тракарт може да се види изложба на ръчно изработена коприна, изложба на ръчно изработени килими, изложба керамика, документална прожекция ”Кралицата на Източна Антакия”. Паралелно в Балабанова къща и къща Хиндлиян се открива изложба на живопис, изложба на калиграфски творби, изложба на позлатени творби и фотографска изложба.

Антакия (на турски: Antakya, на гръцки: Αντιόχεια) е град в Южна Турция, център на провинция Хатай. Разположен е на река Оронт, близо до вливането й в Средиземно море. Населението му е 144 910 души от преброяването през 2000 г. Градът е основан през 300 пр.н.е. от Селевк I Никатор и е по – известен с името Антиохия.. Той служи за столица на Селевкидското царство до 64 пр.н.е., когато е превзет от римляните и става център на провинция Сирия. В рамките на Римската империя, той е третият по големина град след Рим и Александрия. Антиохия е важен център на християнството, седалище на една от първите четири патриаршии. Градът е родно място на Свети Йоан Златоуст.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP