Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

"Невижданата Турция" идва в Пловдив

Проектът „Невижданата Турция”, включва танцуващи дервиши и 5 изложби.

health.bg
*
Проектът „ Невижданата Турция” се открива в библиотека „Иван Вазов” с изложба от османо-турски ръкописи, книги и фермани. Документите са от фонда на библиотеката и от Държавен архив - Пловдив. „Невижданата Турция" продължава утре с изложба на български художници в Градска художествена галерия под мотото „Полъх от Турция". Официалното откриване е на 6 октомври 2008 г. с изложба на турски художници от град Антакия и спектакъл на прочутите Танцуващи дервиши от Истанбул.


plovdiv-online,03.10.08
*
Мистичен полъх в Есенния салон на изкуствата ще донесат танцуващите дервиши със своя спектакъл в Драматичния театър на 6 октомври 2008 г. Представлението е част от проекта "Невиждана Турция”. Дервишите са мюсюлмански отшелници – духовници, които се въртят с часове около оста си, изпадайки в състояние на транс.

кафене.бг,2008
*
Картини и скулптури, вдъхновени от Турция, представят в Художествената галерия

© Plovdiv24.bg
Изложбата "Видяната Турция" ще бъде открита днес,03.10.2008 г. в Градската художествена галерия от 18 часа. Тя е част от програмата "Невиждана Турция", която включва още една изложба в "Тракарт" и театрална постановка в Драматичния театър в понеделник,06.10.2008 г..

21 живописци и четирима скулптури представят с творбите си своето виждане за Турция, когато са я посещавали. Изложбата ще бъде открита до 15 октомври.

News.Plovdiv24.bg,03.10.2008

*
Творби, вдъхновени от Турция показват в Пловдив

plovdiv live , 03 10 2008


„Видяната Турция” е наименованието на изложбата от живописни платна на Ангел Пачаманов, Андрей Янев, Валери Ценов, Валери Чакалов, Васил Стоев, Вихра Григорова, Виргиния Пенчева, Ганчо Карабаджаков, Георги Щърбев, Георги Иванов-Жорж Трак, Дафина Янева, Деян Вълков, Димитър Петров, Здравка Василева, Илия Желев, Милен Джановски, Никола Певичаров, Николина Джановска, Петър Мичев-Педро, Стефан Божков и Цветан Кръстев.

Сред картините са и скулпторите на Вежди Рашидов, Евелина Петкова, Саркис Нерсесян, Слав Минеков, Стоян Заваринов и Николай Савов.
Експозицията се открива днес, а творбите ще останат в Градската художествена галерия до 15 октомври 2008 г.

*

ЕСЕНЕН САЛОН НА ИЗКУСТВАТА

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP