Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Комшиите искат “Тракия”

Осем кандидата участват в търга за строителство на магистралата


Осем фирми ще се борят за втората отсечка на магистрала "Тракия". Офертите им бяха отворени в Национална агенция "Пътна инфраструктура"

ФОТО Виктор Леви

Комшиите ни искат да вземат втората отсечка на магистрала "Тракия" наред с големи български фирми. Документите за участие в търга бяха отворени вчера в Националната агенция "Пътна инфраструктура". Две български сдружения са основните претенденти да строят скоростната отсечка от 32 км между Стара Загора и Нова Загора. Лидер на "Загора Трейс" е "Трейс Груп Холд", чийто собственик е Николай Михайлов. В сдружението влизат "СК-13 Холдинг", добричката "Пътно строителство" и варненската "Пътища и мостове". Другото българско сдружение е оглавявано от "Холдинг Пътища", който е свързан с Васил Божков. В състава му влизат кюстендилската "Гранит 97", великотърновската "Пътни строежи", варненската "Хидрострой", разградската "Пътно строителство" и хасковската "АБ", в която транспортното министерство има 20% собственост. Шуменската "Автомагистрала Черно море" заедно с "Главбулгарстрой", "ГБС инфраструктурно строителство" и "Пътстрой 92" участват заедно в търга с консорциум "Загора".
Гръцката "Актор" и турската "Онур" са сред кандидатите да строят отсечката. И хърватската "Конструктор Инженеринг" напира за поръчката. Тя е внесла гаранция от 1,2 млн. лв. и има кредитна линия от 58 млн. лв. Австрийски са другите две фирми, които искат да асфалтират отсечката. "Алпине бау" участва самостоятелно и няма да ползва подизпълнители. "Щрабаг" също напира за обществената поръчка в консорциум със софийската "ИСА 2000". Пловдивската "Нурол Виктория" отказа участие с писмо заради кратките срокове за подготовка на документите.
Юлияна Узаничева

Inform,15.10.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP