Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Истанбул с подводна железница до октомври 2011 г.

Проектът за подводна железница в Истанбул "Мармарай" ще бъде финализиран през октомври 2011 г. Последният тунел, ще свърже европейския и азиатския бряг на града, пише електронното издание на турския вестник "Милиет", цитирано от агенция Фокус.
Часът и денят на потапянето на единадесетия и последен тунел от проекта ще бъдат определени в зависимост от метеорологичните условия. Тунелът е дълъг 135 метра и тежи 15 хиляди тона.
След потапянето му ще бъдат свързани всички положени до момента тунели и ще бъде изпробвана тяхната пропускливост. Следващата стъпка е всички тунели да бъдат залети с бетон, а на финалната фаза на проекта ще бъдат свързани тунелите, които са под земята, с тези под вода.
От Дирекцията за изграждане на железници, пристанища и летища към Министерството на транспорта и комуникациите посочват, че японската фирма "Тайсей корпорейшън", която изгражда проекта, планираше да го приключи през 2009 година. Археологическите разкопки, извършвани в района на строежа, са забавили работата с 2 години.
С приключването на проекта се планира да се разреши в голяма степен проблемът с комуникациите в Истанбул. Чрез реализацията му метрото в Йеникапъ, лекото метро в Аксарай, Есенлер и в други квартали и точки от градската транспортна мрежа ще бъдат свързани.


news.expert.bg,2008

*

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP