Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Национализмът и балканските писатели

От утре в Балчик ще се проведе тридневна конференция на писатели от балканските страни, посветена на проблемите на национализма в глобалния свят.
Във форума ще участват такива известни автори като Ана Бландиана от Румъния, Шимун Сито Чорич и Милуш Джурджевич от Хърватия, Костас Марицас от Гърция, председателят на Съюза на кипърските писатели Христос Хаджи Папа, председателят на македонския П. Е. Н. център Ристо Лазаров, преподавателят в Истанбулския университет Азиз Таш и др.
По време на конференцията ще се състои дискусия върху актуалните проблеми на национализма в съвременния свят. Предстои ни един изключително добронамерен диалог, изпълнен с желание за сътрудничество в името на балканското разбирателство - сподели специално за ДУМА поетът Георги Константинов, председател на българския П. Е. Н. център, който е домакин и организатор на писателската среща.
Тридневната писателска П. Е. Н. конференция ще приключи с голямо литературно четене в залата на Радио Варна, в което, освен споменатите писатели и поети, ще участват Михайло Пантич от Сърбия, Костас Валетас от Гърция, Айсу Ерден от Турция, Анжел Вагенщайн, Алек Попов, Бойко Ламбовски, Кристин Димитрова от България и др.
Във връзка с конференцията тези дни излезе от печат и литературният алманах "Балкански диалози", в който са включени творби на 17 писатели от региона.

07.10.2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP