Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

От Кircaalihaber

[2008-10-03]

АНСАМБЪЛ „КЪРДЖАЛИ” НА ФЕСТИВАЛ В РУМЪНИЯ

Ансамбъл за турски песни и танци „Кърджали” при читалище „Юмер Лютфи” участва на 14. Международен фолклорен фестивал в румънския град Констанца от 02 до 06 Октомври 2008 г.. На фестивала участват фолклорни групи от 12 държави. Ансамбъл „Кърджали” представя страната ни на тази международна проява.
Концертите, които започнаха днес ще продължат 4 дни до понеделник. Участниците на фестивала, които наброяват 500 човека днес преди обяд дефилираха по улиците на черноморската столица на Румъния – Констанца.
По време на откриването пред двореца на културата групите показаха част от фолклора на съответните страни. Изпълненията на нашите момичета и момчета бяха бурно аплодирани от гражданите и гостите на Констанца. Групата ни беше приета от градоначалника и областния управител . През следващите фестивални дни съставите ще представят концертни програми в различни общини от област Костанца.

*
[2008-10-02]

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ИМАМ СИ РОДИНА”

Литературен конкурс за стихотворение и есе „Имам си родина" организират Академия за европейска култура „Орфеева лира" и НЧ „Юмер Лютфи"- Кърджали. Той е във връзка с Първия Събор на младата балканкска литература, съобщи Мюзекки Ахмед, секретар на НЧ „Юмер Лютфи".
В конкурса могат да участват средношколци от училащата в Кърджалийска област. Конкурсът е явен и с награден фонд.
Председател на международното жури е известният български поет Евтим Евтимов, а членове са Джеват Чапан от Турция, Думитру Йон от Румъния, Иван Негришерод от Сърбия, Димтриос Краниотис от Гърция, Милош Ускокович от Черна гора и Бранко Цветкоси от Македония.
Творбите в три екзмпляра с името, адреса на автора и телофо и/или електорен адрес да бъдат изпратени до 20.10.2008 г. на адрес Кърджали 6600, НЧ „Юмер Лютфи", ПК 241.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP