Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Бахрейн иска регионална организация с участието на Израел, Иран и Турция

  • 01.10.2008, 16:08
  • Източник: БГНЕС

Външният министър на Бахрейн, отявлен съюзник на САЩ в арабския свят, призова за създаването на регионална организация с участието на арабските страни, техния исторически враг - Израел, а също Иран и Турция, съобщи АФП.

"Израел, Иран, Турция и арабските държави трябва да се обединят в една организация", изтъква Шейх Халед бин Ахмад ал-Халифа в интервю за пан-арабския вестник "Ал Хаят". "Нали всички ние сме членове на ООН, защо тогава да не бъдем членове на обща регионална организация?", казва външният министър на Бахрейн в интервю, дадено за арабския вестник в Ню Йорк.

Според в. "Ал Хаят" Шейх Халед е издигнал това предложение по време на речта си пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Укрепването на отношенията с Израел без предварително решаване на палестино-израелския конфликт е силно непопулярно сред обикновените араби.

"Защо да не седнем заедно, дори ако имаме различия, дори ако не се признаваме взаимно? Нека да бъдем в една обща организация, за да преодолеем трудния период, който преживява Близкият Изток - период, който остава заложник на миналото", казва Шейх Халед пред вестник "Ал Хаят".


Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP