Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,11.10.08

ЕС предупреди Турция, че операциите срещу кюрдските бунтовници не трябва да нарушават правата на човека
11 октомври 2008 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Анкара. Европейският комисар по въпросите на разширяването Оли Рен предупреди Турция, че мерките, които се предприемат срещу кюрдските бунтовници, не трябва да нарушават правата на човека, предаде АФП.
Рен поясни, че разбира „легитимното” желание на Анкара да предприеме по-засилени действия срещу Кюрдската работническа партия – ПКК, която е поставена в списъка с терористичните организации в Турция, ЕС и САЩ. „Бих искал обаче да подчертая, че основните права и свободи не трябва да се нарушават по какъвто и да е начин, когато се предприемат действия срещу тероризма”, каза още Рен.

Терористка с 20 килограма експлозиви е задържана в Истанбул
11 октомври 2008 | 16:11 | Агенция "Фокус"
Анкара. Полицията на Истанбул съобщи за задържането на терористка с 20 килограма експлозиви, предназначени за извършването на терористичен акт в квартала Шишли – един от централните квартали на 12-милионния мегаполис, предаде РИА Новости, позовавайки се на местни медии.
Според информацията, в квартала Шишли в европейската част на града на бреговете на Босфора, близо до хотел е била задържаха жена на възраст между 30 и 35 г., която се е намирала под наблюдението на специалните служби. Съобщава се също, че задържаната е преминала диверсионна подготовка в района Кандил в Северен Ирак, където е разположен лагер на сепаратистката Кюрдска работническа партия (ПКК).

Турските въоръжени сили са нанесли въздушни удари срещу бази на ПКК в Северен Ирак
11 октомври 2008 | 10:56 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турските въоръжени сили са нанесли въздушни удари срещу бази на сепаратисти от Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, предаде РИА Новости. Това съобщиха от Генералния щаб на турската армия. В съобщението на турската армия се посочва, че при ударите са „поразени 31 обекта”. В резултат на конфликта с ПКК в югоизточна Турция до момента са загинали повече от 40 хиляди души. Кюрдската работническа партия е призната за терористична организация от ООН и ЕС, допълва агенцията.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP