Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Лукойл падна в Истанбул

01 октомври 2008

Спорт НетИнфо

Женският баскетболен отбор на Лукойл Нефтохимик (Бургас) претърпя загуба с 64:88 точки от турския шампион Фенербахче в първия мач от предсезонния турнир "Фенериум" в Истанбул, предава BulgarianBasket.com.

Дебют за българския тим направиха американката Даниел Кръчър и украинката Олена Самбурска. Състезателката от САЩ пристигна в края на миналата седмица, докато украинката тренира от началото на подготовката с тима. Тя не игра в контролата с Берое, но пък за сметка на това вчера се отчете с 15 точки в дебюта си за бургаския отбор. Кръчър вкара 8 точки, а най-резултатна за Лукойл Нефтохимик бе нейната сънародничка Дион Браун с 19 точки.

Две българки играха за отбора на Фенербахче в тази среща. Родената в Пловдив Неврие Йълмъз и Гергана Брънзова-Ерденай реализираха съответно 8 и 10 точки за победителките в тази среща.

В днешната програма момичетата на старши треньора Петко Маринов се изправят в 17.45 часа срещу Спартак Московски регион, който победи във втората среща от първия ден чешкия УСК Прага с 91:77.

Без изненада премина и вторият ден на международния турнир по баскетбол за жени "Русчукъ" в Русе. Домакините от Дунав Еконт победиха Берое 07 (Стара Загора) със 71:54 точки.

Навършилата 31 години в този ден Джамбазка отбеляза общо 12 точки, колкото има в мача и новото попълнение от САЩ - Джейни Мичъл. Най-резултатна и най-полезна за Дунав Еконт пък бе ветеранката Христина Минкова с 14 точки и отличните 14 борби. За Берое 07 с двуцифрен точков актив завършиха четири състезателки, от които с най-много вкара Ралица Нанева - 12.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP