Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

2008-а е Година на турската култура в Русия

Под патронажа на турското министерство на културата в сътрудничество с руски институции 2008 година ще бъде отбелязана в Русия като година на турската култура и изкуство, съобщи БТА.

Проявите на турски артисти ще бъдат главно в Москва, Санкт Петербург и Сочи, продължава съобщението на БТА. Известният турски певец Таркан, носителката на наградата на Евровизията Сертаб Еренер, изтъкнатата турска пианистка Едил Бирет, са сред турските изпълнители, които ще представят турската култура и изкуство пред руските зрители. Концерти на популярната група за турска класическа музика Таксим трио, на кларинетиста Хюсню Шенлендириджи и на джазпевицата Айше Тютюнджю, фотоизложба на доайена на турската фотография Ара Гюлер, литературни четения, кулинарни изложби, са сред проявите, които ще се организират през годината. Тържественото откриване ще бъде на 8 април в Московския музикален дворец с концерт на държавния симфоничен оркестър на Турция. В цикъла концерти под наслов "Султаните на композиторите" е включен концерт на оркестъра на Юри Башмет под диригенството на турския диригент Емре Араджъ. Турската култура и изкуство ще бъде акцентът и на Московския кинофестивал.

Предвижда се турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, турският министър на културата и туризма Ертугрул Гюнай и други официални лица да присъстват на прояви в рамките на годината на турската култура и изкуство в Русия.

zagrada
*
More:

2008 is Turkish year in Russia

Tarkan to put mark on Turkish year in Russia

Turkish breeze blowing in Russia

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP