Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,10.08.08

Нараства електоралната подкрепа за управляващата в Турция партия, заяви премиерът
10 август 2008 | 08:26 | Агенция "Фокус"
Анкара. Премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е нараснала електоралната подкрепа за управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, предава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Като се позовава на резултатите от последните социологически поучавания Ердоган посочва, че подкрепата за ПСР в национален мащаб възлиза на около 48%. На въпрос на журналисти дали воденото дело срещу ПСР се е отразило за повишаване на подкрепата за партията, Ердоган отговаря: “Не искам да навлизам в тази тема. Няма да е правилно и коректно”.

Променят датите за откриване и закриване на Международния панаир в Измир заради Рамазан
10 август 2008 | 08:21 | Агенция "Фокус"
Измир. Тази година 77-ият международен панаир в Измир ще бъде открит и ще завърши по-рано заради започващия на 1 септември религиозен мюсюлмански празник Рамазан, предава информационната агенция Догу хабер ажансъ /ДХА/. Панаирът през 2008 г. ще започне на 22 август и ще приключи на 31 август. По традиция панаирът в Измир се открива винаги в края на август и продължава и през месец септември. Преди това е имало и друго изключение - откриването на 74-ият панаир в Измир е било отложено за 8 септември заради проведената преди това в града 23-та Универсиада.
Първият международен панаир в Измир е бил през 1932 година с 21 чуждестранни и 48 местни участници.

На 14 август управляващата в Турция партия ще отбележи седем години от основаването си
10 август 2008 | 08:17 | Агенция "Фокус"
Анкара. Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ ще отбележи скромно 7-та годишнина от своето основаване на 14 август, съобщава вестник “Сабах”. Голямото честване на ПСР ще бъде през 2011 година, когато ще се навършат 10 години от нейното създаване. Честването на 7-та годишнина на ПСР, след продължилото 4,5 месеца дело за нейното закриване, ще бъде отбелязано със съобщение в официалния интернет сайт на партията.
Премиерът Ердоган не е одобрил представените му афиши за годишнината, които да бъдат поставени на билбордове в 81-те провинции на страната. Ръководството на ПСР е решило подобни чествания да се извършват на кръгли годишнини - на 5 и на 10 години.

Щетите от горските пожари в Анталия възлизат на 44 млрд. турски лири
10 август 2008 | 08:14 | Агенция "Фокус"
Анталия. На 44 млрд. турски лири /около 45 милиарда лева/ възлизат щетите от горските пожари в околия Манавгат на провинция Анталия, съобщават медиите.
Необходимите средства за повторно залесяване на изгорелите площи са 22 милиона турски лири. По време на продължилия 6 дни пожар са били изпепелени 16,5 милиона дръвчета. Функционалните загуби се изчисляват като за база се вземе стойността на изгорената дървесина и се умножи 2 000 пъти.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP